Ihan kohta


Elämä helpottuu ihan lähiaikoina huimasti, kiitos auringon joka tuli viimein meitä lämmittämään pitkän ja ankean talven jälkeen. Ihan kohta kenttä on jälleen ratsastuskunnossa, kun viimeisetkin sohjot muuttuvat vedeksi joka sitten imeytyy kauan kaivattuun hiekkapohjaan. Sitten siihen päälle saadaankin toivottavasti vähän lisää hiekkaa, ja sitten kentän pohjan pitäisi olla melko lailla priimakunnossa. Sitten me päästään taas Myffin kanssa kunnolla treenailemaan esteitäkin, eikä tarvitse jännittää liukastutaanko kaarteessa vai ei.

Ihan kohta myös karvanlähtöaika päättyy. Monilla se taistelu on vielä edessä, mutta Myffi alkoi tiputella karvaa jo helmikuun puolella ja pahin vaihe onkin nyt selätetty, kiitos ahkeran harjaamisen. Sahalaitainen hikiviila ja Magic Brush on olleet verrattomia apuvälineitä tässä taistelussa talvikarvaa vastaan, ja vaikka nyt jokainen tallivaate muistuttaakin enemmän hevosenkarvaturkista, on kaikki se harjaaminen ollut vaivan arvoista. Karvaa lähtee kyllä vieläkin, mutta päivä päivältä sen määrä vähenee. Olen kuitenkin vakavasti harkinnut neidin klippaamista ensi talveksi, sillä helppo tämä taistelu ei ole missään nimessä ollut. Säästäisi niin aikaa kuin hermojakin, mutta sitten neiti pitäisi kyllä kääriä mekkoihin pikkupakkasillakin. No, se on sitten ensi syksyn murhe, nyt voidaan keskittyä tähän tulevaan kesään.

Ihan kohta saatetaan myös saada hieman selkoa tähän satula-asiaan. Ei olla vielä isommalti uutta penkkiä etsittykään, mutta nyt sopiva saattaakin löytyä ihan kotitallilta! Tallissa sovittaessa se istui kuin nakutettu, mutta vielä pitää kokeilla toimiiko se liikkeessä ja tuntuuko se itselle hyvältä. Toivottavasti, sillä en millään jaksaisi odotella sopivan satulan löytymistä montaa viikkoa..

vielä viikko sitten tarhassa seisoi tällainen karvamonsteri
Ihan kohta alkaa myös koeviikko, toisin sanoen se reilun viikon kestävä ajanjakso jolloin tulee mietittyä miksi ihmeessä päätinkään lykätä hevosalan kouluun lähtöä kolmella vuodella. Onneksi mulla on vain neljä koetta, ja niinpä saan koulusta pari päivää vapaata ja ehdin aikaisemmin tallille nauttimaan toivottavasti jo siinä vaiheessa sulasta kentästä. Sen sijaan nettilukio pitää oikeasti saada tehtyä tässä lähiaikoina, sillä se on venynyt ihan luvattoman kauas alkuperäisestä tavoitepäivämäärästä. Ja niin, pitäähän niihin kokeisiinkin lukea. Hissaa olen jo hieman aloitellutkin kun sinne ei oikein lukematta viitsi mennä, mutta muut on jääneet vielä hieman vähälle valmistautumiselle. Lähinnä pitää tsempata ruotsinkokeeseen, sillä matikkaan riittää (toivottavasti) pelkkä kertaus ja enkku menee mulla ihan tuosta noin vaan ilman kummoisempia valmisteluja. 


Ihan kohta saan myös blogin ulkoasuun muutosta. Sain viimein aikaiseksi tilata bannerin, jonka pitäisi valmistua ihan lähipäivinä. Sen valmistuttua pistän koko ulkoasun remonttiin, ja blogi voi tästä syystä olla pari päivää suljettuna. Sen jälkeen, todennäköisesti ensi viikon puolella, palailen kuitenkin normaaliin postaustahtiin muunmuassa puhelinkuvien ja maaliskuun suosikkien kera. Nyt pidetään toistaiseksi hieman hiljaiseloa, mutta en halua täyttää blogia turhilla täytepostauksilla jotka eivät vastaa postausten normaalia tasoa. Parempi siis näin päin.

Haluaisin kovasti lähteä tulevana viikonloppuna Tampereelle hevosmessuille, mutta valitettavasti mulla on silloin muuta menoa ja Myffikin saa lauantain vapaaksi. Eipä sillä että mulla olisi varaa sinne lähteä, kun se Horse Fairin expoalue nieli rahaa vähän turhankin paljon.. Lohduttaudun siis katsomalla ratsastuksen maailmancupia Yle Areenasta näin hieman jälkikäteen, ja enköhän mä sitten ensi vuonna pääse messuille osallistumaan!

Oletteko te menossa Tampereen messuille?

Kommentit

  1. Täälläkin kenttä rupee olemaan jo siinä kunnossa,että uralla uskaltaa jopa vähän ravaillakkin. :D tää kevät on ollu iha hirvee noiden kelejen takia ja yhes vaihees kaikki paikat niin jäässä,et maastossakaan ei pystyny kunnolla menemää.. mut kesää kohti onneks mennää! ja toivottavasti tekin saatte Myfän kans jonkunnäkösen yhteisen näkemyksen siihe koppii menemisestä,ni eo haittaa jäiset kentätkää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä pitää nyt rueta harjoittelemaan kun pihakin on sula :) Jäisillä keleillä ei oikein viitsinyt edes yrittää, kun jos se olisi riehunut samalla tavalla kuin alkutalvesta oltais oltu molemmat nurin..

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)