Mitä ihmettä

(c) Isa Silván
Eilen startattiin Myffin kanssa meidän ekat yhteiset estekisat, ja ne kyllä meni paljon odotuksia paremmin! Ihanaa tulla kirjoittamaan kisoista onnistunutta postausta, kun syksyn epäonnistuneista koulukisoista kirjoitettu postaus on ansiokkaasti keikkunut luetuimpien postausten listan ykkössijalla muistuttelemassa olemassaolostaan. Hypättiin siis 40cm luokka tallin omissa kotikisoissa, ja vaikkei tuo tietenkään mikään iso luokka ollut, olen silti ylpeä Myffistä kun se esitti oikein polleana gp-tason esteratsua ja hoiti homman kotiin. Ensi kerralla startataan varmasti se 60cm luokka, joka tällä kertaa jäi meiltä väliin hieman liukkaan pohjan ja pelottavan putkilopelokkeen takia. Mutta saatiinpa sentään molemmat positiivinen muisto ekoista yhteisistä kisoista!
Kisat järjestettiin iltapäivällä siten, että ne alkoivat vasta neljältä. Olin kuitenkin tallilla jo puoli kahden aikaan, ja hain Myffin melkein heti tarhasta ja taluttelin sitä hetken kentällä, totutellen sitä kaikkeen kentän reunalle ilmestyneeseen, kuten katsojille tarkoitettuun sohvaan ja kaiuttimiin, edelliskerrasta oppineena. Kävelin kentällä reilun vartin, ja kävin radankin kerran hevosta talutellen läpi. Vein Myffin sisälle syömään heiniä, ja kävin itse vielä kävelemässä radan uudelleen. Opettelin yksinkertaista rataa ehkä vähän turhankin paljon, mutta halusin olla varma että se on hyvin muistissa, ettei oma muisti heitä meitä ulos radalta turhan aikaisin. 

Myffi oli hieman tammamaisella tuulella ja riekkui tallissa taukoamatta, joten otin sen liinaan ja kävin juoksuttamassa sitä kentällä noin viiden minuutin ajan ennen kisojen alkua. Se veikin neidiltä melko hyvin turhaa energiaa, ja se käyttäytyi tallissa hieman nätimmin. Niistä syksyn koulukisoista opin sen, että Myffi tarvitsee kunnollisen verryttelyn ennen radalle menoa, oli kyse sitten este- tai kouluradasta. Muuten on kaikki nappulat ihan hukassa ja hevonen on ihan jännittynyt, ja silloin ei hommasta tule oikein mitään. Niinpä juoksutin sen ihan nopeasti, harjailin sen, ja jätin sen vielä hetkeksi syömään heiniä kun kävin itse katsomassa hetken ensimmäistä luokkaa. 
aurinko paistoi koko päivän kirkkaalta taivaalta ja sää oli muutenkin täydellinen, mutta hieman se kirkas sää taisi häikäistä 
Myffiäkin :D 

Ensimmäisen luokan loppuessa kävin heittämässä neidille satulan selkään ja suitset päähän, ja lähdin kävelemään ympäri tallipihaa. En mennyt radankävelyyn, sillä olin kävellyt radan aiemmin jo monta kertaa suunnitellen tiet jo valmiiksi. Sen sijaan kävelin Myffin kanssa maastakäsin pihaa ympäri varmaan 20 minuuttia, ja kun päästiin verkkaamaan aloin heti ravaamaan. Ravissa varmistin, että Myffi menee kaikista pelokkeista ohi ilman temppuiluita, ja kun sohva ei enää ollut Myffin mielestä hevosia syövän hirviön näköinen, nostin laukan ja aloin hyppäämään verryttelyesteitä. Vasemmassa kierroksessa verryttelyesteenä toimi pysty, jossa meillä ei ollut mitään ongelmaa. Oikeassa kierroksessa verkkaeste oli radan ensimmäinen este eli okseri, jollaisia me ei olla Myffin kanssa kauheammin menty. Ensimmäisellä kerralla neiti katselikin estettä hieman epäluuloisena, mutta meni kuitenkin nätisti yli. Varasin okserin hyppäämiseen reilusti aikaa, ja ehdinkin tulla sen muutaman kerran, joten siitä tuli Myffille ihan tuttu juttu. Niinpä radalle päästiin melko varmoin ja hyvin fiiliksin, joka on tietenkin ihan mahtava juttu, kun viimeksi en pystynyt itsekään millään rentoutumaan ennen koulurataa Myffin jännittyneisyyden vuoksi.
 

Mulla ei ollut tällä kertaa kisoissa apukäsiä omasta takaa mukana, joten olin jo valmistautunut siihen, ettei mulla ole teille kuvia tai videoita jaettavaksi. Sain kuitenkin kumpiakin, ja tuli kyllä pienenä yllätyksenä itsellenikin että ihan pyytämättä mun radasta oli otettu muutama kuva, sekä lisäksi eräs tallilainen oli kuvannut meidän radan videolle - kiitoksia siis Isalle ja Janetalle kuvista ja videosta! 

Rata meni ihan hyvin, vaikka Myffi vähän innostuikin ja baanatteli menemään hieman kovempaa kuin olisi tarvinnut. Ensimmäinen este oli jo tutuksi tullut okseri, joten sille ei ollut mitään ongelmaa. Toisella esteellä M hyppäsi hieman sivuun, joten mun piti oikaista se ennen kolmatta estettä joka oli samalla linjalla toisen kanssa. M myös vaihtoi kakkosen ja kolmosen välissä itse laukan, joka oli tosi hyvä juttu sillä itse en uskaltanut radan aikana rueta Myffiltä laukanvaihtoja pyytämään, kun se yleensä hermostuu niistä ja lähtee vaan reippaampaa eteen vaihtamatta laukkaa. Vauhtia oli muutenkin sen verran paljon, etten halunnut sen kaahaavan ja liukastuvan jossain kaarteessa. Neljäs este oli toisena verkkaesteenä toiminut pysty, joka sujui sekin hyvin, vaikka tultiinkin tosi lähelle ja hyppy tuli tosi huonoon paikkaan. Viides este sujui myös kivasti, ja M kääntyi neloselta tosi kivasti juuri suunnitelmien mukaan. Tämän jälkeen neiti pudotti raville, sillä otin itse tosi vahvan pidätteen ettei se laukkaa täyttä vauhtia kaarteeseen. Sain kuitenkin laukan nostettua ennen kutosestettä, eli okseria. Hyppy lähti hieman kaukaa ja Myffi laskeutui vastalaukassa, joka seuraavassa kaarteessa putosi taas raviin. En kuitenkaan nostanut uutta laukkaa, vaan tulin seiskan ravissa rauhoitellakseni esteistä lievästi innostunutta esteratsuani :D Perusrata loppui siis seiskaan, mutta koska oltiin tultu ilman virhepisteitä, päästiin jatkamaan kakkosvaiheeseen. Kasille, eli jälleen sille okserille, nostin uudelleen laukan, ja siitä päästiinkin kivasti ysille hyvässä laukassa. Kaarre ysiltä kympille tuli tosi hyvin eikä laukka hiipunut yhtään, ja kympin ja yhdentoista väli tultiinkin kolmen sijaan kahdella laukalla kun neidillä oli vauhti päällä. Viimeiselle esteelle kääntyessä M punki hieman ulkopohkeelle ja kaarre levisi hieman, mutta päästiin kuitenkin kääntymään viimeiselle esteelle ja päästiin kunnialla maaliin. Rata meni ohi tosi nopeasti, ja siirryttiinkin siinä vaiheessa luokan johtoon. Myffi oli ihan täpinöissään kun käveltiin pois kentältä, ja se saikin isot kiitokset kun se ei kyttäillyt yhtään mitään koko radan aikana! Kyllä tää vaan selvästi on enemmän estehevonen kuin kouluratsu!

 (c) Isa Silván

 (c) Isa Silván

Meidän jälkeen meni vielä kaksi ratsukkoa, ja lopulta oltiin luokassa toisia neljän sekunnin erolla ensimmäiseksi tulleeseen - ja voi että mä olin ylpeä, kun en todellakaan ollut odottanut meille sijoitusta! Myffi oli oikein polleana palkintojenjaossa, ja antoi jopa kiinnittää ruusukkeenkin suitsiin eikä kyttäillyt sitä ollenkaan. Itse taas varmaan hymyilin kuin hullu kun olin niin iloinen siitä että me vihdoin ja viimein onnistuttiin! Kunniakierroksella M oli ihan menossa, ja sainkin pidätellä sitä ihan kunnolla ettei se kaahotellut itse esteille hyppäämään rataa uudestaan. Tämä kyllä antoi taas hieman lisäintoa treenaamiseen, ja nyt kyllä hypätään paljon aktiivisemmin että päästään sitten seuraavissa kisoissa isompiinkin luokkiin ilman ongelmia.

 neiti oli itsekin ylpeä suorituksestaan ♥

Taluttelin Myffiä jonkin aikaa peltotiellä (ja otin pakolliset ruusukekuvat kaikille tutuille jaettavaksi, heh), ja vein sen lopulta talliin syömään ansaittuja iltaruokia. Olin jo lähdössä kotia kohti, kun päätin vielä pikaisesti piipahtaa kentällä katsomassa mitä siellä tapahtuu. Kannatti mennä, sillä kisojen yleisö äänesti minun ratsastukseni päivän siisteimmäksi, ja sainkin siitä palkinnoksi karkkipussin ja 10 € lahjakortin Rahulan rehuun! En todellakaan odottanut saavani tätä palkintoa, sillä  rata tuntui selkään ihan kauhealta räpeltämiseltä. Videota katsellessa se oli kuitenkin paljon siistimpää kuin mille se selkään tuntui, joten ehkä mä teinkin jotain oikein ja osasin jopa ratsastaa! 

Meillä oli erittäin onnistunut päivä neidin kanssa, ja tästä tosiaan jatketaan säännöllisemmillä treeneillä kohti kesää. Nyt odotan innolla lumien sulamista jotta saadaan taas hiekkapohja esiin ja päästään hieman useammin hyppäämään kunnolla ja treenaamaan niitä isompia ratoja ja pötkylöiden yli hyppäämistä. Ja kuka tietää jos vaikka eksytäänkin uudelleen kisoihin vielä ennen kesää..

 ei paha ekojen kisojen saldoksi ♥ 

Kommentit

 1. Onnea hyvästä suorituksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Vau, teillä meni sitten todella hyvin. Onnea.

  VastaaPoista
 3. Siitä se lähtee! ootte kyl edistyny lyhyessä ajassa paljon,onnea menestyksestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllä mä tässä olenkin jo lähtenyt seuraavia kisoja suunnittelemaan :D

   Poista
 4. Onnea kisamenestyksestä! :) Toivottavasti into treenaamiseen pysyy yllä ja jatkossakin kisat menee nappiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon! Tähän tähdätään :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)