Riesa nimeltä lihasjumi


Olen joskus aiemmin maininnutkin, että Myffillä on ollut varsinkin oikea lapa jumissa jo pidemmän aikaa. Epäsopiva satula aiheutti Myffille sen verran kipua, ettei se uskaltanut oikein asettua tai taipua, vaan hanasi vastaan ja pyrki kulkemaan suorana ja pää ylhäällä kipua vältelläkseen. Tämä tietenkin johti lihasjumeihin, jotka nyt sitten haittaavat liikkumista ja etenkin niskasta joustamista ihan älyttömästi. Ajattelin helpottavani asiaa jättämällä satulan kokonaan pois käytöstä, mutta ilmeisesti se ja lämpölinimentin lotraaminen eivät ole auttaneet, vaikka olenkin ratsastaessa jumppaillut niskaa päivittäin ja tallissakin ollaan tehty porkkanavenytyksiä harva se päivä. Myffillä on käynyt hieroja viimeksi viime syksynä, mutta nyt kyllä varataan uusi aika jotta saadaan jumit pois eikä niiden tarvitse antaa vaikuttaa treeneihin enää pidempään. Kun hieroja kuukausi sitten katsoi Myffin lavat ihan pikaisesti, hän näytti miten voin itse hieroa lapoja ja suositteli juurikin lämpölinimentin käyttöä. Olenkin noudattanut ohjeita parhaani mukaan, mutta eihän se mun tekemä hieronta tietenkään ole sama asia kuin ammattilaisen tekemä. Kaiken kukkuraksi minusta hieman tuntuu että Myffillä on selkäkin hieman jumissa, joten nyt pitää soittaa apua nopeasti jotta voidaan aloittaa satuloiden sovittelu huomisen selämittauksen jälkeen hyvillä mielin. Lihasjumisella hevosella en halua satuloita kokeilla, sillä silloin en voi tietää johtuuko huonosti liikkuminen jumeista vai satulasta. Parempi siis hoitaa neiti kuntoon ennenkuin aletaan investoimaan uuteen penkkiin, jotta sitten ollaan varmoja mitkä sopii ja mitkä ei!

kaikki kuvat viime sunnuntailta (c) Aliina Ruotsalainen

Viime sunnuntaina nämä ongelmat alkoivat tuntua entistäkin vahvemmin, kun Myffi sai muutaman vapaan huonojen säiden takia. Se oli sunnuntaina ihan jumissa oikealta, eikä se siitä kauheasti parantunut vaikka jumppailinkin sitä ravissa hyvän tovin. Ilmeisesti ero näkyy jo ulospäinkin melko selvästi, sillä kun vaihdoin kierrosta vasempaan ja ihmettelin ääneen miten paljon paremmin Myffi kulkee, Aliina sanoi kameran takaa että siltä se näyttääkin. Nyt ei siis taida olla mikään pieni lihasjumi kyseessä..

En kuitenkaan sunnuntaina ottanut niskan jumppailusta päivän teemaa, sillä suunnitelmissa oli taas ottaa vähän hyppyjä ilman satulaa. Myffi oli alusta asti ihan kikseissä siitä pienestä ristikosta joka me kentälle kyhättiin, joten eihän se kamalan hyvin sitten jaksanut edes keskittyä tylsään kouluvääntöön. Ei hypätty kauhean isoja, eikä edes kauhean montaa kertaa, mutta eihän aina tarvitse niin tehdäkään.  Pidettiin vaan vähän hauskaa, ja loppuravit ja -käynnit menikin sitten hieman pelleilyksi - taas. Aliina kuvasi meidän ratsastuksista videoita (Julsku oli siis taas mukana Cerillä), ja kokosin niistä pienen videokoosteen, johon laitoin loppuun noita epäedustavampia videopätkiä. Saadaanpahan vähän erilaista ja leikkimielisempää materiaalia päivää piristämään! Myffi kallisteli päätään tällä tavalla koko päivän, enkä kyllä yhtään tiedä mistä tämä johtuu! :D Prinsessa mikä prinsessa

 Myffikin halusi juomatauolle 


'''

Millaisilla tehtävillä te jumppailette hevosianne?

Kommentit

  1. No, toivottavasti saatte Myffin lihasjumit pian auki, niin pääsette sitten tekemään vähän rankempaakin treeniä! Hauska video:)

    Mulla ei ole (valitettavasti) omaa hevosta tai ponia, mutta aina, jokaisella ratsastustunnilla verkkaan hepat samalla tavalla, ja samoilla tehtävillä. Testaan lisäyksillä ja askellajien vaihteluilla, että poni on kuulolla, mutta käynnissä ja ravissa teen todella paljon voltteja (jopa 5 pitkälle sivulle), sekä kolmikaarisia kiemurauria sekä pieniä, notkeutta vaativia kiemurteluita pitkillä sivuilla. Kaikenlaista notkistavaa työskentelyä, joskus testailen pohkeenväistöäkin.

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)