Laidunkausi startattu


Tiistaina vietin tallilla viisi tuntia, ja vaihdoin laitumen etuosaan hieman näkyvämmät langat jotta hepat kestää aidoissa. Sen jälkeen Myffi pääsi muutaman muun hepan kanssa ekaa kertaa tänä vuonna oikealle, isolle laitumelle, ja eilen niiden laumaan lisättiin vielä muutama heppakaveri lisää. Myffi ainakin näytti nauttivan isommasta alueesta ja kaverien seurasta, vaikka olikin melkoinen porukan päivänsäde siellä korvat luimussa kulkien! 

Itse vähän mietiskelin siinä Myffiä laitumelle laskiessani että saankohan sitä sieltä enää pois jos se keksii taas juosta karkuun kun näkee mun tulevan riimun ja narun kanssa. Eilen se kuitenkin huomasi jo kaukaa että olin tulossa, ja käveli korvat hörössä portille odottelemaan. Kyllä se vaan osaa olla ihana! Onneksi oli kamera mukana, että sain otettua ihanan kesäisiä laidunkuvia ja sain tämän portilla odottelunkin tallennettua kuvaan ♥

silmää iskien siellä odoteltiin! ♥

Nyt sitten jännitetään vielä sitä mahan reagointia pelkkään tuoreheinään, kun kuivaheinää ei tuonne laitumelle enää kuskata kun hepat on saaneet nyt niin pitkään totutella vihreään kuivaheinän syönnin ohella. Väkirehuja Myffi saa nyt enää iltaisin, ja siinä annoksessa menee kolme mitallista maitohappobakteeria auttamaan löysän vatsan kanssa. Jos se ei kuitenkaan toimi, en tiedä mitä sitten kokeiltaisiin. Proguttia ehdotettiin, mutta pikaisella tutkimisella selvisi että tuo meidän maitohappojauhe sisältää jo Proguttia, joten sen syöttämisellä tuskin olisi mitään vaikutusta. Eilen neidin vatsa näytti olevan hieman löysällä, muttei ainakaan vielä yhtä paha kuin viime vuonna. Saa nähdä miten se reagoi, toivottavasti ei löysty kun en oikeasti enää tiedä millä sitä mahaa rauhoittelisin. Onko teillä ideoita?
 mun kameran putken linssissä on joko tahra tai naarmu, jonka takia jokaisessa kuvassa menee tällainen viiva. en saanut sitä ainakaan hihaan hankaamalla pois, joten todennäköisesti siinä on naarmu. yhtään en tiedä mistä se on tullut, kun linssisuojus on aina paikoillaan kun en kameraa käytä. pitää kuitenkin vielä kokeilla puhdistamista paremmilla välineillä, jos se vaikka olisikin vain harvinaisen sitkeä tahra! mitään siinä ei päällepäin näy, joten en tosiaan osaa varmaksi sanoa mistä tuo johtuu.


Myffi on kyllä porukan päivänsäde!Löytyikö suosikkikuvia? :) 

Kommentit

 1. Minulla on ollut vastaavanlaista mahaongelmaa eläkeikäisen shettikseni kanssa, ja juurikin Progut on selkeästi auttanut pitämään lannan kiinteämpänä. Uutena ohjeena sain juuri hetki sitten eläinlääkäriltä alkaa syöttää rehun mukana ihan ihmisille tarkoitettua hyla-piimää, muutamia desilitroja/päivä. Pitäisi kuulemma auttaa vatsan tasapainon ylläpidossa ja olla maitohappobakteerijauheisiin verrattuna siitä hyvä vaihtoehto, että piimää voi turvallisin mielin syöttää halutessaan jatkuvasti kuurien sijaan ilman pelkoa lisäaineista.
  Kirjoittelin tuosta ell-käynnistä ja piimäohjeista vähäsen tänne http://keltamustat.blogspot.fi/2016/05/karvamopedit-katsastettu-raspaukset-ja.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla! Myffi on tosiaan syönyt maitohappobakteeria lähes jatkuvasti viime kesästä saakka, joten olisi varmaan aikakin kokeilla jotain muuta.. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Soita Eläinlääkärille, Sinnemaan soittoaika on 8-9 aamuisin ja varmasti suosittelee puhelimessa jotakin löysään vatsaan. Ja joo, vaikka sitä proguttia on ehkä maitohappobakteerissa niin syöttömäärä on niin pieni siinä, että en usko sen mitään merkkaavan.

  Onko tämä löysä vatsa siis ollut aina vai vain nyt vihreälle siirryttäessä? Ja millä tavalla löysää, siis ihan vetistä vai kuitenkin tunnistettavassa kikkare muodossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Myffi tuli mulle viime kesänä, sen vatsa oli ensimmäisen viikon ajan ihan normaali. Sitten kun se pääsi laitumelle, vatsa löystyi kertaheitolla lähes vetiseksi, ja maitohappobakteerilla saatiin se korjattua siihen kuntoon että kestää jotenkin kiinteänä. Laitumilta pois tultua ajattelin että vatsaongelmat varmaan loppuu, mutta koko talven yli mentiin samanlaisella löysällä vatsalla ja jouduttiin syöttämään maitohappoa ihan jatkuvasti. Välillä se on aina päivän tai pari tosi hyvänä, ja sitten yhtäkkiä heittää taas löysäksi. Kauheaa säätämistä kun ei koskaan tiedä missä kunnossa vatsa juuri sinä päivänä on! :D Pitänee soittaa sille Sinnemaalle..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)