Lisää ratsastuskuulumisia


Olen nyt ollut muutaman päivän kipeänä, enkä ole jaksanut tehdä oikein mitään muuta kuin katsoa Netflixiä ja lueskella blogeja. Kouluun en ole päässyt, ja tallillakaan ei jaksa tehdä muuta kuin laittaa ruuat ja käydä vähän tarhassa rapsuttelemassa Myffiä, ja sitten alkaa olla aika lailla voimat pois. Kuumetta ei ole ainakaan vielä ollut, mutta ääni on ollut kaksi päivää lähes kokonaan kadoksissa, ja kurkku on ollut melko kipeä. Saa nähdä pitääkö lähteä lääkäriin, vai menisikö tämä tauti tässä viikonlopun aikana ohi. Myffi ei kuitenkaan voi kauhean montaa vapaapäivää viettää, sillä se on ollut nyt keskiviikosta saakka vapailla. Viimeistään tänään sen on pakko päästä jollain tavalla liikkumaan ettei se kerää kauheasti virtaa. 


Viime viikolla sain liikutettua Myffin kunnolla useana päivänä, ja tällä viikollakin maanantai ja tiistai meni olosuhteiden pakosta hieman rankempien treenien merkeissä, vaikka tarkoituksena olikin mennä ihan kevyesti. Myffi oli kuitenkin hieman tammamaisella tuulella, ja tuo vanha vihollisemme musta putkilo osoittautui taas ihan hirvittäväksi otukseksi, jota piti kyttäillä aina kun sen ohi meni. Rennot ravailut muuttui siis molempina päivinä laukkapainotteisiksi kurinpalautusratsastuksiksi, kun ravissa neiti ei vaan suostunut menemään sen putkilon ohi. Laukassa jouduin kyllä itse roikkumaan harjassa useaankin otteeseen, sillä neiti loikkasi aina putkilon kohdalla pari metriä sivuun, ja tippuminen oli pari kertaa todella lähellä. Kestinpä kyydissä, ja kun neitiä sai vähän väsytettyä, alkoi putkilon ohittaminenkin sujua hieman paremmin. 

Pompitaan nyt päivästä toiseen, mutta viime lauantaina uskaltauduin jättämään suitset aidanreunalle, ja kokeilin miten Myffi toimii pelkillä päitsillä. Epäilyistä huolimatta meillä meni tosi hyvin, vaikka Myffi olikin melko etupainoinen normaaliin verrattuna. Laukatessa itsestäni tuntui aluksi siltä, että heppa painuu edestä alas ja valun itse niskan yli maahan, mutta kunnolla ratsastamalla sain nostettua pään normaalille korkeudelle ja päästiin ylittämään puomejakin. Aliina oli tuolloin mukana kuvaamassa, ja kaikista kuvista kiitos kuuluukin hänelle. Videopätkiäkin sain, ja kokosin niistä taas pienen koostevideon teille katseltavaksi. 


Tuossa päitsillä ratsastaessa tuli kyllä todettua ettei nuo löysät päitset sovi tuohon hommaan ollenkaan. Kuten kuvista näkee, niskahihna valuu 20cm taemmas kuin suitsien niskahihna, ja poskihihnat menee ihmeelliselle mutkalle kun ottaa jonkinlaista tuntumaa ohjista. Onneksi meiltä löytyy kaapista hieman pienemmät päitset, jotka voisivat sopia tähän satunnaiseen suitsetta ratsastamiseen paremmin. Olen kyllä harkinnut ihan oikeiden kuolaimettomienkin hankkimista, sillä olisi kiva antaa aina silloin tällöin Myffillekin vapaapäivä kuolaimista vaikka hommia tehtäisikin. Vaikka M toimi päitsilläkin tosi hyvin, ei se silti ollut niin hyvä kuin suitsilla, joten kokonaan kuolaimettomaan ei tulla siirtymään. Mutta jos jostain sattuisi löytymään jotkin suhteellisen halvat kuolaimettomat satunnaiseen käyttöön, saattaisinpa hyvinkin sellaiset ostaa! Myffi oli ihan järkyttynyt kun se näki ihmisen kantamassa heiniä niin, ettei heinäkasan alta näkynyt kuin jalat :D

Sunnuntaina Myffi pääsi rallittelemaan kentälle ihan itsekseen, mutta siitä teen vielä oman postauksensa kunhan saan videon ladattua youtubeen. Sen sijaan voisin päivitellä tähän loppuun vähän satulakuulumisia. Uutta penkkiä on nyt etsitty vaikka mistä, ja jostain syystä satulansovittajan suosittelemia ei tuntunut löytyvän oikein mistään. Löysin kuitenkin satula.comista kivannäköisen Sydneyn estepenkin, jonka varasinkin meille kokeiltavaksi ja sen pitäisi saapua viimeistään ensi viikon aikana. Saa nähdä miten satulalla ratsastaminen sujuu näin kuukauden tauon jälkeen.. 

Itseäni vähän huolettaa tuo estepenkin hankinta, sillä viimeksi estesatulalla ratsastaessani selkäni kipeytyi jostain syystä ihan älyttömästi, ja oli pari seuraavaa päivää aika jumissa. En tiedä johtuiko kipuilu könöttävästä istunnasta, joka johtui ihan siitä kun en ollut pitkään aikaan estepenkissä istunut, mutta pitää nyt tuon satulan saapuessa kokeilla muutaman päivän ajan mitä selkä sanoo. Uskon ettei ongelmaa ole jos vaan muistan nojata taakse, sillä kuten jo sanoin, viimeksi könötin ihan kauheasti kun oltiin valmennuksessa ja työskenneltiin ympyrällä, ja Myffi oli vielä kaiken kukkuraksi kauhean tahmea ratsastaa. Pitää nyt kokeilla ihan rauhassa, ja jos penkki tuntuu hyvältä, varaan varmaankin valmennuksen lähiajoille ja kokeilen satulaa vielä siellä, kysyen samalla valmentajan mielipidettä. Jos se taas osoittautuu epäsopivaksi, jatketaan etsintöjä. Satula.comissa oli vielä pari muutakin mahdollista kokelasta, ja facebookiin laittamaani ilmoitukseen on tullut monia vastauksia etsimiäni penkkejä myyviltä ihmisiltä. Eiköhän me kohta jostain joku penkki saada, niin päästäisiin taas valmentautumaan!


Ja vielä pitää mainita, että Myffi pääsi keskiviikkona viimeinkin hierottavaksi! Itse en päässyt paikalle, sillä hieronta oli jo aamulla yhdeltätoista, ja itselläni oli koulua. Vaikken sitten kouluun tämän taudin takia päässytkään, en silti uskaltanut lähteä pyöräilemään kahdeksaa kilometriä tallille, kun olo oli todella voimaton. Hieroja kuitenkin sanoi tämän olevan ihan ookoo, ja että hän pystyy kyllä hieromaan neidin itsekseenkin, onneksi! ♥ Iltapäivällä sain sitten viestiä hieronnan jälkeen, ja kuulemma kaula oli ollut varsinkin oikealta puolelta todella jumissa, ja sen kanssa oli saanut tehdä ihan kunnolla töitä että jumit aukesi! Lavat oli hieman jumissa, mutta kaula oli selkeästi se mikä tuota taipumattomuutta oli aiheuttanut. Onneksi nyt saatiin helpotusta asiaan! Selkä oli kuulemma ok, ja sitä ei oltu nyt hierottu kuin käsin kun en itse ollut paikalla. Viime kerralla selkään käytettiin sellaista tärisevää konetta jonka oikeasta nimestä mulla ei ole hajuakaan, mutta koska Myffi vähän pelkäsi sitä jo viime kerralla, oli ehkä parasta jättää sen käyttö pois kun en ollut itse siellä Myffin henkisenä tukena. Laseria oli myös annettu, ja Myffi oli kuulemma rentoutunut huomattavasti hierojan käsittelyssä. Oli myös kiva kuulla, ettei Myffi ollut sählännyt juuri ollenkaan - ihanaa kun se alkaa oppia! ♥ Nyt voidaan rauhassa alkaa sovittelemaan satuloita, kun lihasjumit ei enää rajoita liikettä!

Mitä te olette tehneet hevosten kanssa viime aikoina? 

Kommentit

 1. Hauskoja kuvia ja todella kaunispäinen poni! Olen ajanut ja ohjasajanut shettistäni saman mallin riimulla (joskin vihreällä Superstar-tekstillä :D) ja tykännyt kovasti, pehmeä ja tarpeeksi leveä ja napakka, ei tunnu hiertävän tai vääntyilevän minnekään oikeassakaan "käytössä" pelkän taluttelun lisäksi. Minullakin on ponit lähinnä urheilleet tarhakavereiden kanssa ja käyneet totuttelemassa vihreää oman flunssailun vuoksi tämän viikon. :/
  http://keltamustat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Myffi on sellainen rasavilli että tuo Hooligan -teksti oli kyllä sille tosi osuva :D

   Poista
 2. Todella kiva postaus!Itse en ole onneksi ollut kipeänä tällä viikolla, joten olen käynyt ihan normaalisti tunneilla ja liikutellut vuokraponeja!

  VastaaPoista
 3. riimulla ratsastus on parasta! Mun aasi toimii ihan samanlailla päitsillä kun kuolaimilla,kun se on niin herkkä istunnalle. :D Myffi on kyllä sika nätti poni,ihan kun jossain tarrakuvissa,mitä haalittiin pienenä! :D ja mulla joskus kun olin hoikempi ja satula oli omalle perseelle liian iso,niin saattoi tulla selkä kipeäksi ihan sen takia. Mut onneks teillä on Katja apuna,se kyllä tietää sit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myffi on joo ihan kiiltokuvaheppa, ois vaan yhtä rauhallinen kun ne tarraponit :D Ja Katja on kyllä ihan valtava apu, pelastaa aina tilanteen kun tilanteen!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)