Tallipäivä 18.5


Tallille lähdössä. Pyöräreissu oli tiedossa, ja pyöränkorissa oli kuskattavana 2kg chiansiemeniä ja kilon porkkanapussi! Oli kori hieman täynnä..


8,5km taittuu pyörällä yllättävän nopeasti ja helposti, kun sää suosii ja kuulokkeista kuuluu hyvää musiikkia. Mua ei yleensä yhtään huvita lähteä pyöräillen tallille, mutta loppupeleissä se on aina jopa kivaa, kun saa puolen tunnin ajan kuunnella musiikkia ihan rauhassa, ja tietää että tallilla on joku odottamassa. Menomatkat on vastenmielisempiä kuin paluut, sillä mennessä matka on lähes pelkkää ylämäkeä. Paluumatkalla sen sijaan saa lasketella alamäkiä ja matka taittuu vielä vähän nopeammin!


Tallilla, kamat laitettu paikoilleen ja on aika hakea heppa tarhasta! Olen ruennut kutsumaan Myffiä jo hyvän matkan päästä, jotta se huomaisi minun tulevan ja joskus vaikka tulisi vastaankin. Helpottaisi nimittäin laidunkaudella huomattavasti, jos ei tarvitsisi kävellä laitumen toiseen päähän heppaa hakemaan!


Myffillä on ihmeellinen tapa jumittua keskelle tallipihaa joka ikinen päivä tarhasta tai kentältä tullessa. Toiseen suuntaan mennessä ei ole koskaan mitään ongelmaa, mutta talliin ei neiti selvästi halua.

Olen totutellut Myffiä pikkuhiljaa laidunkauteen, ja syötellyt sitä narun päässä muutamasta minuutista aina puoleen tuntiin saakka. Hevosille aidattiin jo pienet totuttelulohkot laitumilta, enkä ole ihan varma onko Myffi jo sinne pariksi tunniksi päässyt. Ensi viikon aikana olisi kuulemma tarkoitus ottaa laitumet ihan kunnon käyttöön, joten eiköhän viimeistään silloin Myffikin pääse nauttimaan tuoreesta hieman pidemmäksi aikaa! Ja siitä se paisuminen sitten todennäköisesti lähtee..


Myffi on aina ihan hönön näköinen käytävällä seistessään! Nyt sillä on vieläpä kiima, ja se kyttäilee ihan kaikkea eikä malta yhtään seistä paikoillaan. Pientä vääntöä on siis viime päivät olleet, mutta kyllä tämä tästä! Onneksi hoitamisessa ei mene kauan, sillä satulaa meillä ei vieläkään ole. Saatiin kyllä tiistaina postissa sovitukseen Sydneyn estepenkki, mutta se osoittautui epäsopivaksi ja tuntui painavan lavoista. Myffi reagoi siihen heti päätä viskomalla, jota se teki viimeksikin tallilaisen estepenkkiä kokeillessa. Etsintä siis jatkuu yhä edelleen..


Myffi oli vähän innoissaan lähdössä ulos, seurasi perässä tallin korotetulle puolelle jossa meidän kaapit ja hyllyt on, kun olin jo ehtinyt irrottaa päitset kaulalta ja pidin vain ohjista kiinni. Kentällä sitten oli niin jännää katsoa kun kaverit lähti maastoon.


Ja sitten loppukäyntien vuoro! Olen nyt muutamana päivänä käynyt kävelemässä loppukäynnit lähimaastoissa, samoissa paikoissa kuin syksylläkin. Vielä toistaiseksi ollaan menty maastakäsin, sillä maastossa kaipaan kyllä satulan turvaa ainakin ensimmäisillä kerroilla, Myffi kun on taas vähän säpäkkänä siellä puskien keskellä. Onneksi se on niin perso ruualle, että sen saa pysähtymään kääntämällä sen poikittain ja heittämällä ohjat löysäksi jotta se yltää kurkottamaan ruokaa maasta tai pensaasta.Sitten vaan heppa tarhaan ja ruokia tekemään! Myffi alkaa tosiaan taas syömään chiaa, siinä toivossa että se auttaisi normalisoimaan vatsan toimintaa eikä se olisi aina löysällä. Myffi on viettänyt jo parin viikon ajan kaikki lämpimät yöt ulkona, joten siellä se saa syödä iltaruokansakin. Odottelen kyllä aina että se saa ruokansa syötyä, ettei se yön aikana innostu leikkimään sankollaan ja riko sitä niinkuin kahta aiempaa ruoka-astiaansa. Niinpä otan aina itsellenikin eväitä mukaan, ja täytän puhelimen kamerarullan kuvilla iltaruuista nauttivasta Myffistä!


Vajaa 20min myöhemmin neiti on viimein saanut ruuat syötyä, ja olen saanut ongittua sankon turvaan. Sitten olisikin aika pakata kamppeet kaappiin lukkojen taakse ja lähteä polkemaan kotia kohti!

Kommentit

 1. Kivan kuuloinen tallipäivä sulla :3

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva postaus, voisin itsekin toteuttaa tälläisen snäpin avulla! :)

  VastaaPoista
 3. Suosittelen kokeilemaan proguttia tuohon vatsaongelmaan, se on todella riittoisaa ja halpaa, 20kg säkki kestää useita kuukausia! Ja hepat syö sen turvotettuna todella mielellään :p Meillä auttoi liian kovaan vatsaan, tallikavereilla nimenomaan liian löysään. Ja tätähän suositellaan käytettäväksi ruokintamuutosten aikaan, eli nyt vihreälle siirryttäessäkin oiva lisä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mietinkin joskus, tiedä sitten mihin se ajatus katkesi. Pitänee kokeilla, kiitos vinkistä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)