Mitäs tässä nyt onkaan tapahtunut


Kaikki tämän kuun postaukset ovat käsitelleet pääasiassa vain treenejä ja kulunutta vuotta, joten nyt voitaisiin katsahtaa vähän näitä muita asioita mitä on ollut meneillään. Satulanhankintaprosessi alkaa pikku hiljaa selkenemään, niinkuin laidunongelmat ja ehkä, ehkä jopa Myffin vatsan tila. Tässä postauksessa on kauheasti läpikäytävää, joten jaksotan tärkeimmät asiat omiin kappaleisiin.

Aloitetaas niinkin kaukaa kuin loman alusta. Myffi sai heti silloin kaksi vapaata peräjälkeen, kun olin itse ensin perjantaina Helsingissä 5 Seconds Of Summerin keikalla, ja lauantaina Joensuussa mummolassa. Sunnuntai-iltana ehdin ratsastaa Myffin ihan nopeasti, ja sillä oli ihan älyttömästi virtaa parin vapaan jälkeen. Päätinkin ratsastaa sillä pääsääntöisesti joka päivä loman ajan, mutta lipsuin lupauksesta heti seuraavalla viikolla. Myffi on saanut niin säiden, puuttuvien kenkien kuin omien aikatauluongelmienkin takia nyt vähän turhan paljon vapaata, mutta eipä se sinällään haittaa kun jonkinnäköistä lomaa se olisi muutenkin jossain vaiheessa saanut. Pidettiin ne nyt sitten pienissä pätkissä alkukesästä, ja loppukesä keskitytään treenaamiseen.

Kengät saatiin viime viikolla iskettyä jalkaan, ja nyt voidaan taas treenata turvallisin mielin. Myffihän tiputti siis molemmat etukenkänsä, onneksi eri aikaan, ja onneksi toisen vasta päivää ennen kengitystä. Kengityspäivänä Myffi päätti kuitenkin sählätä niin ettei rauhoittava tehonnut, joten harjailin sitten sen häntää koko kengityksen ajan jotta se antaisi kengittäjän hoitaa hommansa. Onneksi M on niin neiti, että se rauhoittuu niinkin yksinkertaisella keinolla kuin häntää harjaamalla. Saa nähdä tarvitaanko enää jatkossa ollenkaan rauhoittavaa, vai alanko totuttelemaan neitiä selväpäisenä olemiseen kengitystilanteissakin. Alkukesä painiskeltiin myös vanhan ja hieman turhan tutun ongelman kanssa, nimittäin luokse tuleminen on ollut hieman haasteellista viime aikoina. Myffi nautti laumassa laiduntamisesta niin paljon, että töihin lähtiessä mieluisampi vaihtoehto oli juosta karkuun kuin antautua kiinni. Aluksi se oli ihan muutaman minuutin päätöntä pyörimistä, mutta siitä se sitten venyi päivä päivältä pidemmäksi ja pidemmäksi. M alkoi lähteä karkuun heti kun se näki minun tulevan portista sisään, ja jos pääsin koskettamisetäisyydelle, se lähti ravilla karkuun. Kaikki huipentui viime sunnuntaina, kun minulla kesti 1,5 tuntia saada neiti laitumelta! Ehdin kyllä siinä pyydystäessä taas käydä koko tunneskaalan läpi, kun puolen tunnin jälkeen iski totaalinen epätoivo ja istuin keskelle laidunta kiroamaan tuota saakelin pirulaista joka juoksi vuoron perään laitumen päästä toiseen välittämättä porkkanoista, sankoista tai rapisevista karkkipapereista. Jollain ihmeen sisulla jatkoin kuitenkin yrittämistä, enkä luovuttanut ja antanut neidin voittaa lähtemällä kotiin. Lopulta sain kuin sainkin sen kiinni, ja vein sen seuraavaksi yöksi pihaan tarhaan, josta sen ainakin saisi seuraavana päivänä kiinni. Maanantaina Myffi pääsikin laiduntamaan omalle, pienelle laitumelleen, josta se on nyt antanut tosi hyvin kiinni. Nykyinen laidun on sen verran köyhä, ettei ruokaa ole kauheasti ylimääräistä vaan sitä kasvaa hyvään tahtiin lisää sitä mukaa kun sitä syödään. Eipähän pääse neiti lihomaan!


Olen nyt kyllästynyt ihan totaalisesti tuohon ilman satulaa ratsastamiseen, enkä ole oikein jaksanut panostaa sileäntreeneihin, etenkään ravityöskentelyyn. Ainoat asiat joihin vielä ilman satulaa mennessä jaksan oikeasti keskittyä ovat maastoilu ja esteet, mutta hyppääminenkään ei ole enää niin kiinnostavaa kun nyt treenattiin lainasatulalla hieman isompaa, mutta ilman penkkiä samoja korkeuksia en todellakaan uskalla yrittää. Suunnittelin jo tuossa eräänä päivänä ratsastavani pelkästään tiellä, mutta sitten taivaalle alkoi ilmestyä ukkospilviä ja lähdin suosiolla kentälle ratsastamaan nopeasti askellajit läpi ennen ukkosen tuloa. Sain siinä sitten idean treenata sen pelottavan, mustan putkilon ylittämistä, sillä on hyvinkin mahdollista että se on ensi lauantain kisoissa pelokkeena jonkin esteen alla. Tutustuttiin siihen ensin maastakäsin, ja talutin Myffin pari kertaa siitä yli. Sitten menin selkään, ja käveltiin yli uudestaan muutaman kerran. Sitten tultiinkin jo ravissa, ja vaikka olin valmistautunut kamikazeloikkiin ja kieltoihin, neiti yllätti ravaamalla yli ihan nätisti! En ymmärrä miten se pääsi siitä ravissa niin vaivattoman oloisesti yli, sillä tuntui ihan sille ettei se nostellut jalkojaan enempää kuin ravipuomillakaan. Laukassa niitä hyppyjä alkoikin sitten tulla, ja pari kertaa mentiin vähän kiemurrellen ja keskusteltiin siitä että hypätäänkö vai eikö. Yli kuitenkin mentiin, ja neiti sai joka kerta putkilon ylitettyään hirveästi kehuja. Pitää treenata sitä vielä toistamiseen nyt ennen kisoja, jotta saadaan varmuus siihen ettei kielletä kisoissa radalta ulos vain siksi, että neiti keksii taas yhtäkkiä pelätä sitä!

 
Ja mitäs vielä. Satuloiden kanssa on ollut melkoista säätämistä tällä viikolla. Tilasin viime perjantaina meille sovitukseen Mustangin estepenkin, jonka piti saapua alkuviikosta. Keskiviikkona sain postilta saapumisilmoituksen, mutta ilmeisesti postilla oli mokattu pahemman kerran, kun paketti oli lähetetty Ouluun! Soitin sitten satulan välittäjälle, ja sieltä luvattiin korjata asia. Ajattelin kuitenkin, ettei satula todennäköisesti ehdi tänne Mikkeliin enää tämän viikon aikana, joten nappasin meille Facebookista löydetyn Kiefferin penkin sovitukseen siksi aikaa että Mustang ehtii tulla, jotta päästään osallistumaan sunnuntaina pitkästä aikaa kouluvalmennukseen. Kiefferin saan tänään, mutta eilen postilta tuli uusi saapumisilmoitus, ja he olivat kahdessa päivässä toimittaneet Mustangin penkin Oulusta tänne meille. Sehän ei tietenkään haitannut, ja käytiinkin se eilen hakemassa jotta pääsin heti sitä kokeilemaan.

Omasta mielestä tuo Mustangin penkki istui aika mallikkaasti. Se ei todellakaan painanut säkää, vaan jätti sille todella paljon tilaa. Selkärangantilaakin löytyy juuri sopivasti, eikä se painanut lavoistakaan niin kuin aiemmin sovituksessa ollut Sydneyn penkki. Mustang oli ratsastaessa ihana, ja antoi älyttömän hyvän tuen hyppäämiseen. Keventäminen oli helppoa, tosin näin pitkän tauon jälkeen kevennän ihan liian isosti mutta sillä nyt ei ole istuvuuden kannalta mitään merkitystä. Harjoitusravissa istuminen oli ihan hirveää, mutta niin se on sillä lainasatulallakin aina ollut, joten se ei johdu satulasta vaan omasta tottumattomuudesta. Myffin ravi on vaan niin paljon pomputtavampaa satulalla kuin ilman! Kaiken kaikkiaan omasta mielestäni tuo Mustang voisi hyvinkin olla meidän uusi penkki, mutta kokeilen nyt vielä tänään sen Kiefferin ihan vertailun vuoksi. Omasta mielestä paremmalla osallistutaan sitten huomiseen valmennukseen, jossa valmentaja saa vielä sanoa oman mielipiteensä ainakin siitä penkistä jolla valmennukseen osallistutaan, ellei sitten jopa molemmista jos Kieffer istuu yhtä hyvin kuin Mustang. Mutta jospa tämä tästä kohta alkaisi selvenemään, ja saataisiin viimein oma penkki..


Myffin vatsa on pysynyt viime aikoina melko tasaisena. Vielä se on hieman löysällä, mutta säännöllinen chiansiemenien syöttö on selvästi auttanut. Aina silloin tällöin olen jättänyt chiat antamatta, ja seuraavana päivänä vatsa on ollut selvästi huonompi. Pitänee siis jatkaa chian syöttämistä säännöllisesti ainakin koko laidunkauden ajan, ehkä jopa vuoden ympäri jos kuivaheinälle siirtyminen ei syksyllä tasaa vatsaa normaaliksi. Ei se kyllä tehnyt sitä viimeksikään, joten tuskinpa niin käy tänäkään vuonna.

Ja vielä sen verran taidan mainita, että kuvasin teille tiistaina videopostauksen! Vietin tallilla yhdeksän tuntia, ja sain kuin sainkin kuvattua melko kattavasti kaikkia päivän tapahtumia. En ole kuitenkaan vielä saanut sitä editoitua, mutta eiköhän se kohta valmistu. Todennäköisesti alkuviikosta pääsette sitä katselemaan!

Mitäs kaikkea teidän alkukesään on mahtunut? :)

Kommentit

  1. Kiva postaus ja mukavaa että te alatte edistyä, tässä penkkiasiassa. Ihania kuvia.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia kyllä taas kerran❤❤

    VastaaPoista
  3. Blogissani on nyt postaus linkattujen blogien arvosteluista, arvostelin kaikkien linkanneiden blogit. Kiva postaus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)