Myffin rääkkitunti & lainaratsulla hyppäämistä

kesäisin kannattaa valvoa myöhään - sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kolmelta taivas oli ihan älyttömän kaunis!
Maanantaina Myffi pääsi pitkästä aikaa työskentelemään vieraan ratsastajan kanssa, kun Katja tuli läpiratsastamaan neidin ja tsekkaamaan miten se on tässä kevään mittaan muuttunut. Taluttelin hyvät 20 minuutin alkukäynnit, ja kävin vielä selästä käsin maastossakin käppäilemässä kun aikaa oli niin reilusti tuhlattavaksi. Katja pääsikin aloittamaan hommat heti saavuttuaan, ja aloittikin heti tekemällä väistöjä, avoja ja etuosakäännöksiä. Itse seurailin vierestä, miten Myffin kauhistunut ilme muuttui pikku hiljaa rentoutuneemmaksi kun se pikku hiljaa tottui uuteen kuskiin. Olisinpa vaan saanut kuvan siitä ilmeestä mikä sillä oli kun Katja kiipesikin selkään eikä jäänytkään maahan huutelemaan ohjeita! Oli nimittäin neidillä silmät ihan pyöreinä ja korvat sojotti taaksepäin, kun se ei ihan tiennyt mikä sitä odottaa :D

En nyt sen enempää läpiratsastuksesta kerro, kun en tietenkään itse ratsastanut. Katja työskenteli kuitenkin pääasiassa ympyröillä, työstäen Myffiä rennommaksi niskasta. Myffi on tunnetusti tosi hidas rentoutumaan ja liikkumaan ns. "oikein", ja ratsastuksen lopuksi Katja sanoikin sen olevan mahdollinen jäänne huonosta satulasta, joka on pakottanut sen kulkemaan jäykkänä kun rentoutuminen on tuntunut ikävältä. Katja huomautti myös, että siirtymissä Myffi on todella epätasainen, ja laukassa se pudottelee todella herkästi raville. Pohdiskeltiin vielä yhdessä sitä Myffin irvistelyä, kun se ei kuulemma ole tammoille luontaista ja Myffi tekee sitä ihan jatkuvasti. Yleensä vain orit irvistelevät samalla tavalla kun Myffi, mutta Myffi on kyllä niin neiti kuin olla voi. Oudointa tässä on se, ettei Myffi ole tuolla lailla irvistellyt kuin tämän kevään. Viime syksynä mitään tällaista irvistelykäytöstä ei ilmennyt, joten Katja kehotti tutkimaan netistä mistä tuollainen voisi johtua. Voi nimittäin olla, että tuo on oire jostain, esimerkiksi pölyallergiasta. Mietittiin sitäkin, että voiko tuolla irvistelyllä olla jotain tekemistä löysän vatsan kanssa, mutta se tuntuu melko kaukaa haetulta. Jos ette nyt ymmärtäneet millaista irvistelyä tarkoitin, alla pari havainnollistavaa kuvaa viime viikolta.Tulevaisuudessa siis treenaillaan siirtymiä hieman pehmeämmiksi, ja lihaskuntoakin pitäisi saada lisättyä huimasti, jotta Myffillä voitaisiin joskus rueta treenaamaan laukanvaihtoja. Suunniteltiin nyt näitä läpiratsastuksia hieman enemmän tähän lähiajoille, ja ajateltiin tehdä jonkinlainen treenisuunnitelmakin jonka mukaan sitten edettäisiin läpiratsastuksissa, ja miksei muutenkin. Juteltiin myös talvesta, ja miten meidän kannattaisi ehkä vaihtaa talven ajaksi tallia jonnekin jossa on maneesi ja takuuvarmasti hyvät pohjat, jottei tämä tuleva talvi mene samalla tavalla hukkaan kuin viime talvi. Yksi paikka onkin jo suunnitteilla, mutta saa nyt nähdä mihin päädytään.

Vaikka Katja tosiaan hoitikin Myffin liikutuksen maanantaina, en silti viettänyt koko päivää kentän laidalla muiden ratsastusta katsoen. Julsku ratsasti Akulla ennen Katjan tuloa, ja jotenkin päädyin sinne Akun selkään ilman satulaa hyppäämään muutaman esteen. Aku on tällainen astetta tukevampi punarautias joka on niin kovasuinen kuin hevonen vaan voi olla, joten oli ihan mielenkiintoista ratsastaa tällaista Myffin täydellistä vastakohtaa. Olipahan opettavaiset kymmenen minuuttia, ja nyt on sitten ainakin yksi kohta summer bucket listilta tehty!
Eilen ratsastin Myffin itse sileällä, ja vedettiinkin ihan kunnon treeni. Tein samoja juttuja mitä Katja teki maanantaina, ja M tuntui tosi kivalta. Opin myös eilen pitämään nyrkit kiinni, ja kappas kun meno helpottui kun ohjat ei lipsunut sormien välistä! On se kumma kun meni kahdeksan vuotta tajuta näinkin yksinkertainen asia..

Tänään vuorossa olisi pientä kisoihin valmistelevaa estetreeniä, ja sitten varmaan vaan hölläillään kisoihin saakka voimia keräten. Täällä päin on ollut viime päivinä niin kuuma, ettei ratsastus ole aina maistunut ja kovat treenit on vieneet mehut niin hevosesta kuin ratsastajastakin. Lauantaina olisi kuitenkin kaksi luokkaa mentävä, joten ihan puolikuolleena sinne ei voi lähteä. 

Mitäs teille kuuluu? :)

Kommentit