Kauheasti kuulumisia


Nyt ollaan blogin kannalta melko ideaalissa tilanteessa - mulla on kauhea määrä kuvia ja ihan älyttömästi kerrottavaa, joten postauksia on tulossa reilusti! En oikein tiedä mistä tätä kauheaa tapahtumavyöryä pitäisi lähteä purkamaan, mutta kokeillaan jos saataisiin kaikki viime aikojen tapahtumat selkeästi esitettyä! Postausta kuvittaa viime viikon irtojuoksutuskuvat, jotka kävi taas ottamassa sama valokuvaaja kuin keväälläkin. Kaikki kuvat siis (c) Suvi Nieminen, iso kiitos! 

Myffin jalka ei ole osoittanut merkkejä paremmasta, muttei kyllä huonommastakaan. Se on ollut joka päivä hieman turvoksissa, eikä se patti ole lähtenyt pienentymään sitten yhtään. Lämmin se ei kuitenkaan ole ollut, joten tuo turvotus on tosi hämmentävä kun se ei kylmäämälläkään siitä lähde laskemaan. Saatiin eläinlääkäriltä uusi antibioottikuuri, mutta se ei auttanut millään tapaa. Nyt sitten seuraillaan jalkaa pari viikkoa, ja jos se alkaa olemaan turvotuksen lisäksi lämmin, joudutaan lähtemään klinikalle. Ell epäili että siinä käytävällä riehuessa M olisi voinut kolauttaa itseään kaviolla niin kovaa että luusta olisi irronnut pieni palanen joka nyt aiheuttaisi tuota jatkuvaa turvotusta, mutta toisaalta luulisi että M olisi reagoinut luunsirun irtoamiseen hieman voimakkaammin eikä olisi suostunut liikkumaan sitten ollenkaan. Saadaan kuitenkin liikkua ihan normaalisti, ja se on itse asiassa suositeltavaa jotta näkee kuinka paljon jalka Myffiä vaivaa. Vielä ei ainakaan ole näkynyt mitään ontumisen merkkejä, mutta toisaalta ei ollakaan tehty nyt pariin viikkoon oikeastaan mitään muuta kuin kävelty, ja pari kertaa olen päästänyt sen kentälle irti juoksemaan. Palaillaan nyt rauhassa normaaliin liikutukseen tietysti jalan ehdoilla, ja katsotaan sitten ensi viikolla joudutaanko lähtemään klinikalle vaiko ei.Nyt kun Myffillä ei ole voinut mennä, olen saanut tallilta muutamia lainaratsuja. Snapchatissa ja Instagramissa nuo hepat onkin jo vilahtaneet, mutta tarkemmin niistä myöhemmin omassa postauksessaan. Kuvasin teille eilen uuden videopostauksen kun edellisestä katosi puolet jonnekin koneen syövereihin, enkä saanut niitä millään sieltä esille. Eilen sain kuitenkin videopätkiä yhdellä lainahepalla ratsastuksestakin, joten siinä mielessä parempi näin kun edellisessä videopostauksessa ei olisi ollut ratsastusta ollenkaan. Yritän saada tuon nyt mahdollisimman nopeasti julkaistua, jotta se olisi edes jollain tapaa reaaliajassa.

Instagramin seuraajat saattoivat huomata myös toisen ison asian - me muutetaan! Olen jo pitkään pohdiskellut Myffille toista tallipaikkaa talven ajaksi, mutten ole siitä vielä isommin puhunut kun mikään ei ole ollut varmaa. Nyt uusi paikka kuitenkin löytyi, ja itselleni se on jo entuudestaan tuttu. Muutetaan siis Rouhialan tallille, jossa aloitin ratsastuksen vuonna 2009. Kävin siellä tunneilla neljä vuotta ennen Tuukkalaan ja muille talleille lähtöä, ja nyt päästään Myffin kanssa uudistetulle tallille. Olen ihan innoissani monestakin syystä, mutta ehdottomasti ykköseksi nousee maneesi. Viime talvi oli monella tapaa hankala, mutta nyt tulevana talvena ainakin pohja on aina kunnossa eikä kaatosateetkaan estä ratsastamista. Ainoa huolenaihe on Myffin kokemus maneeseista, sillä sen vähän perusteella mitä sen historiasta tiedän olen melko varma ettei se ainakaan kauhean usein ole maneesissa käynyt. Pitänee siis antaa sen tutustua peileihin, liukuovien avautumiseen ja ennen kaikkea sateen ropinaan maneesin katolla ihan rauhassa, vaikka irtojuoksuttaen jos tilaa vain löytyy. 

Alunperin suunnitelmissa oli muuttaa vain talveksi, ja kenties palata takaisin nykyiselle tallille lumien sulettua. Muutonkin oli tarkoitus tapahtua vasta loka-marraskuussa, mutta päädyttiin nyt siihen tulokseen että muutetaan jo syyskuun alussa, ja jäädään sinne sitten ihan pysyvästi. Nyt onkin sitten ihan kamalasti tehtävää ennen muuttoa, ja kaikki pitää tehdä melko nopeasti. Kaikki tavarat pitää pakata, pestä ja putsata, Myffiä pitää totuttaa traikkuun ja sinne menemiseen, Myffi itsessään pitää pestä ja muutamasta loimesta pitää paikkailla reikiä. Toin jo eilen muutaman loimen kotiin pestäväksi, ja pikku hiljaa alan siirtää turhia tavaroita kotiin. Joku päivä pitää käydä vielä katsomassa millaiset säilytystilat uudella tallilla on, jotta osaan jättää ylimääräiset tavarat pois jos ne ei sinne mahdu. Muutamia juttuja pitää myös ostaa, kuten esimerkiksi kuljetussuojat. Päätin tuon käytäväepisodin jälkeen että Myffiä ei edes yritetä lastata pelkillä jännesuojilla ja pinteleillä, sillä kun se näköjään riehuu ihan tutuissakin paikoissa niin en todellakaan ota sitä riskiä että se alkaa kuljettaessa tai lastatessa riehumaan ja teloo jalkansa vielä pahemmin. Nyt kun tuosta jalkojen suojaamisesta jo mainitsin, haluan huomauttaa etten yleensä irtojuoksuta Myffiä ilman suojia. Tämä oli poikkeuskerta, kun keksin otattaa Myffistä hieman "vapaampia" kuvia. Näihin tuli heti ihan erilainen fiilis kun ei ollut häiritseviä suojia tai suitsia päässä, mutta tosiaan yleensä en näin tee. Nyt Myffi ei edes riehunut kauheasti, ja oltiin kentällä ehkä reilu kymmenen minuuttia. Toki nämä kuvat olisivat kivempia jos taustalla ei olisi kentän aitoja pilaamassa tätä vapausteemaa, mutta minkäs teet kun pellolla ei ole aitoja ja Myffi ei ole enää laitumella.

Videopostauksen ja lainaratsujen pariin palailen myöhemmin, kuitenkin vielä tämän viikon aikana. Muutama muukin postaus on nyt tuolla luonnoksissa odottelemassa viimeistelyä, ja näitä irtojuoksutuskuviakin riittää vielä pitkäksi aikaa ennenkuin kaikki on käytetty. Yritän nyt kirjoitella mahdollisimman paljon postauksia varastoon, sillä ensi viikolla käynnistyy lukion kakkosvuosi ja kouluhommat alkaa taas viemään ison osan ajasta. Onneksi motivaatio blogia kohtaan on nyt melko suuri, joten mitään taukoja ei pitäisi olla tiedossa.

Odotatteko te innolla koulun alkua?
 

Kommentit

 1. Ihania kuvia!❤️ Itse odotan koulun alkua innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Hyvä että edes joku on innoissaan, itse voisin jatkaa lomailua koko loppuvuoden :D

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Itse en odota innolla koulun alkua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kyllä itseäkään kauheasti huvittaisi palata pulpetin ääreen..

   Poista
 3. Todella hyvä juttu, että muutatte! Rouhialassa on todella hyvät puitteet harrastaa, ja siellä on osaavia hevosihmisiä ympärillä jatkuvasti ja asiat muutenkin reilassa. Olen varma, että teillä on Myfffin kanssa muuton jälkeen suunta vain ylöspäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! Uskon itsekin ettei tuosta muutosta muuta seuraakaan kuin hyvää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)