Ensimmäistä kertaa maneesissa [videopostaus]

Neiti peilailee.. :D

Sunnuntaina me käytiin ekaa kertaa maneesissa. Olenkin jo muutaman kerran täällä maininnut etten usko että Myffi on ihan hirveästi maneeseissa käynyt, ja muutaman kerran kävin aiemmin viime viikolla siellä kävelemässä ihan totuttelumielessä. Ekat päivät treenattiin ulkokentällä, koska Myffi on tottunut menemään ulkona ja halusin kotiuttaa sen ihan rauhassa, enkä järkyttää sitä heti ekoina päivinä menemällä maneesiin. Olen tykästynyt tuohon ihanan isoon ulkokenttään ihan älyttömästi, ja siinä treenaaminen houkuttaa ihan älyttömästi, etenkin silloin kun on kuvaaja mukana, sillä sillä on pituuden lisäksi myös leveyttä paljon enemmän kuin vanhan tallin kentällä tai uuden paikan maneesilla, joten siinä mahtuu tekemään vaikka mitä! Sunnuntaina satoi kuitenkin niin kovaa, että maneesiin meno tuntui ihan loogiselta kun sellainen nyt kerran on. 

 ratsastuskuvat (c) Julsku

M oli alkuun melko jännittynyt, ja etenkin päädyissä se jäykistyi tosi paljon ja käveli pää pystyssä ihmetellen kaikkia jänniä juttuja, kuten roskista ja pinottuja kouluaitoja. Myös maneesin toisessa päässä olevat peilit oli neidin mielestä tosi mielenkiintoiset, ja se peilailikin itseään oikein ahkerasti. Keskiympyrä oli ainoa kohta jossa se kulki edes suht rennosti, mutta heti raviin siirtyessä se alkoi rentoutua kun se hoksasi ettei täällä tarvitsekaan tehdä mitään ihmeellistä, ihan perushommia vaan. Vähän sain vielä keskustella sen kanssa siitä katsomopäätyyn menemisestä, mutta peilien ohi päästiin ongelmitta ja M rentoutui koko ajan enemmän ja enemmän. Videolta huomaa hyvin eron tuossa ravissa, kun aluksi se on kauhean jännittynyttä ja lopussa M painelee menemään ihan normaalisti. 

Laukassa M rentoutui täysin, mutta oli muuten pikkuisen riehakkaalla päällä! Mitään pukkiloikkia neiti ei suinkaan tarjoillut, mutta kiihdytteli ja pomppi senkin edestä. Laukka rullasi keskiympyrällä hyvin, mutta suoralle uralle ohjatessa alkoi pomppiminen kun neiti heitti selän alas ja alkoi taas kyttäilemään niitä samoja kouluaitoja - koska hei, nehän on ihan eri juttu kun askellaji vaihtuu. Keksin sitten laittaa toiselle pitkälle sivulle pienen esteen, jotta M keskittyisi suoran päässä olevan päädyn sijaan suoralla olevaan esteeseen ja menisi vähän huomaamattaan sinne jännään päätyyn. Tämä toimi oikein mainiosti, ja M oli ihan innoissaan päästessään taas hyppäämään! Paikkojen kanssa oli vähän hakemista vaikka este oli maksimissaan vain 75cm korkea, mutta kyllä ne pienellä treenillä alkaa taas löytyä. Pitää tässä joku päivä hypätä ihan kunnolla, kunhan vaan saan taas apukäsiä esteitä rakentamaan.Julsku ratsasti vielä hetken mun jälkeen, ja tutkin sillä aikaa itse kameran asetuksia paremmin maneesiin sopiviksi. Mietittiin miten kuvat heilahtaa vaikka asetusten pitäisi olla ihan oikein, ja sitten tajusin että se oleellisin, urheilukuvausasetus, oli unohtunut ja oltiin menty maisema-asetuksilla siihen asti. Muutama ihan hyvä kuva sieltä kuitenkin löytyi, ja onneksi kuvasin tuolta päivältä videopostauksen jotta on videomateriaalia korvaamaan kuvien puutetta. Kertokaapa toki taas mielipidettä videosta, ja postausehdotuksia saa yhä heitellä! :)

Kommentit

  1. Todella kiva postaus ja hienoja kuvia. kiva että Myffi on sopeutunut uuteen kotiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)