Hieman strömsömäisempi suoritus


Vuosi sitten vannoin etten enää koskaan kisaa koulua. Mutta mites kävikään? Vuotta myöhemmin startattiin ensimmäiset oikeat koulukisat Kekkolassa, eikä se mennyt ihan niin huonosti kuin etukäteen odotin. Vaikka lauantaina lettejä väsätessä ehdin kirota kouluratsastuksen kaiken sen hifistelyn takia pimeimpään maanrakoon, ei se näin loppujen lopuksi ollut ihan niin hirveää. 

Meidän piti tosiaan startata lauantaina esteillä, mutta ne kisat peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Niinpä M ei päässyt tutustumaan paikkaan ennen koulukisoja, ja tiesin jo etukäteen että se tulee olemaan ongelma - ja niinhän se vähän olikin. Näin jälkeenpäin ajatellen oli kuitenkin ehkä ihan hyvä että lauantain kisat peruuntuivat, sillä M oli eilen jotenkin väsyneen oloinen vaikkei tehty lauantaina muuta kuin vähän jumppailtiin, joten se tuskin olisi jaksanut yrittää tuota vähää jos takana olisi ollut jo estekisat. 

kuvat (c) Milla Funke
Tein meille lauantai-iltana tarkan aikataulun sunnuntaille, ja se oli melko optimistinen ja tarkkaan laadittu. Olin lähes varma ettei siinä tultaisi pysymään, sillä se oli tehty olettaen kaiken sujuvan ihan täydellisesti, lastauksesta lähtien. Onnistuttiin kuitenkin pysymään aikataulussa melko lailla minuutilleen, sillä M meni oletusten vastaisesti koppiin ilman ulkopuolista apua. Liina oli jälleen kerran apuna, mutta ei se venkoillut kuin ehkä vartin ennen kuin asteli koppiin tutkimaan herkkusankon sisältöä. Päästiin siis lähtemään täysin aikataulussa, ja oltiin Kekkolassa pari tuntia ennen mun ensimmäistä starttia, joka osoittautui tosi hyväksi asiaksi vaikka alkuun tuo luppoaika hieman huolestuttikin. Kävin ilmoittautumassa ja tutkimassa paikat ennen kuin otin Myffin kopista, ja kävelin sen kanssa hetken maastakäsin ennen kuin laitettiin kamat selkään ja lähdin verkka-alueelle. Verkassakin kävelin alkuun varmaan vartin, ja otin paljon ravisiirtymiä ja laukannostoja. Meillä oli verkka-aikaa noin 45min, joten kävelin melko paljon ettei M vaan väsähtäisi liikaa. Tuo reilu verkka-aika oli myös hyvä asia, sillä M sai rauhassa ihmetellä kaikkia uusia heppakavereita ja ympärillä häslääviä ihmisiä, ja niihin totuttuaan meillä oli vielä reilusti aikaa itse hommille.


Kahdeltatoista olikin aika startata meidän ensimmäinen rata, eli helppo c. M jännittyi sillä sekunnilla kun lähdettiin kentältä kohti maneesia, ja tutustutin sitä kouluaitoihin vuoroa odotellessa. Kävin näyttämässä tuomaripäädyn heti kun päästiin kävelemään aitojen sisäpuolelle, mutta mulle ei jäänyt tarpeeksi aikaa näyttää Myffille kaikkia sitä jännittäviä kulmia ym. kun pilliin jo vihellettiin ja piti aloittaa. Lähdin jotenkin ajatuksissani keskihalkaisijalle oikealta, vaikka vasemmalta se on meille helpompaa. Se meni sitten vähän mutkalle, mutta eipä se niin haitannut kun saatiin siitä kuitenkin kutonen. Keskiympyrä meni vähän niin ja näin, asetus oli kunnossa mutta ympyrä jäi turhan pieneksi. Siitä saatiin myös 6. Askeleen pidennys ei oikein lähtenyt, sillä askel ei venynyt tarpeeksi ja tie meni taas vähän mutkalle. Siitä irtosi myös 6, mutta onneksi sen jälkeen tuli laukannosto joka osui hyvin kohdilleen ja saatiin siitä 6,5. Ympyrä jäi kuitenkin taas pieneksi, ja ravisiirtymä oli vähän kiireinen kun sain laukan kunnolliseksi vasta ihan loppumetreillä ja jotenkin unohdin valmistella siirtymän. Käyntisiirtymä oli kuitenkin hyvä, ja samoin pysähdys. Sen jälkeinen laukannosto oli sitten myöhässä, kun Myffillä jäi se käynti päälle ja se vähän vastusteli raviin siirtymistä. Nyt sain kuitenkin ympyrästä pulleamman ja tarpeeksi ison, ja siitä innostuneena käänsin sitten keskihalkaisijalle vähän liian aikaisin. Ai että miten kirosin tuota omaa ratsastustani mielessäni siinä lopputervehdykseen mennessä! Aina hyvän pätkän jälkeen unohdin ratsastaa ja seuraava tehtävä meni vähän miten sattuu. Olin varma että prosenteiksi tulee taas joku 52 ja risat niin kuin silloin vuosi sitten, sillä rata ei tuntunut selkään yhtään sujuvalta. Pöytäkirjassa kaikki numerot olivat kuitenkin joko 6 tai 6,5, ja prosentteja irtosi 62,143. Tällä päästiin 23 lähtijän joukosta sijalle 11.Seuraavaan lähtöön oli aikaa pari tuntia, joten heitettiin Myffille fleece päälle ja tulin itse alas selästä. M oli niin levoton, etten viitsinyt edes yrittää laittaa sitä koppiin odottelemaan vaan kävelin sen kanssa vähän siellä täällä tappaen aikaa. Söin siinä välissä palan omenapiirakkaakin, mutta siksikään aikaa en voinut pysähtyä vaan sekin piti syödä kävellessä kun muuten M olisi napannut sen parempiin suihin :D Vajaa puoli tuntia ennen starttia lähdin taas verkkaamaan, mutta nytkin vaan kävelin suurimman osan aikaa pitkin ohjin ja otin muutamat ravipätkät. M tuntui ensimmäisen luokan jäljiltä sen verran hyvältä etten viitsinyt alkaa enempiä hifistelemään, kun kyseessä oli kuitenkin kisojen helpoin luokka.

Raviohjelma tuntui selkään selkeästi paremmalta. Päästiin keskihalkaisijalle paljon paremmin, tiet oli säännöllisempiä ja ainoa selvä virhe tuli loivalla kiemuralla kun en saanut sitä yltämään ihan keskihalkaisijalle. Pisteet oli 5,5 ja 7 välillä, prosentteja tuli 63,333 ja sijoitus kokonaistuloksissa oli 3/6 eli ensimmäinen ei-sijoittunut, vain vajaan kahden prosentin erolla toiseksi tulleeseen.Tuomareiden kommenttien kanssa olen suurin piirtein samaa mieltä. HeC oli pöytäkirjan mukaan tarmokas, istunta hyvä ja asetukset kaarevilla urilla juuri sopivat. Ainoa huomautus tuli käsistä, joita pitäisi saada joustavammiksi. Aiemmin tämä ei ole ollut ongelma, mutta laitankin sen nyt niin Myffin kuin minun omankin jännityksen piikkiin. Raviohjelmassa M viskoi päätä ihan hirveästi, sillä se kyllästyi seisoskelemaan paikallaan luokkaa odotellessa. Se odotti koko radan ajan laukannostoa, ja viskeli sitten päätään kun ei malttanut keskittyä. Pöytäkirjassa tämä oli huomioitu turhan kovilla ohjasavuilla, vaikka tarkoituksella menin hieman löysemmillä ohjilla ettei M ottaisi turhan tiukasta tuntumasta nokkiinsa. Mutta eihän ne tuomarit tiedä että tuo oli ihan Myffin malttamattomuudesta johtuvaa, eikä mua haittaa että se vähän sitä päätä viskeli kun ei kuitenkaan tultu sijoituksista kisaamaan.


Kaiken kaikkiaan kisat meni yllättävän hyvin. Vaikkei ehkä radalla saatukaan näytettyä mitä me oikeasti osataan (ja vaikka meidän letit oli ihan kauheat :D) päivästä selvittiin kunnialla ja mikään ei jäänyt hirveästi kaivertamaan mieltä. Näistä kisoista jäi paljon parempi fiilis kuin niistä vuoden takaisista, jotka muistuttaa olemassaolostaan tuolla postauksien top 10 -listan ykkössijalla.. No, nyt meni onneksi paremmin! Myffi yllätti vielä kotiin lähtiessä menemällä koppiin nätisti toisella yrittämällä, eikä siinä mennyt kuin ehkä viisi minuuttia. Se alkaa selvästi tottua tuohon lastaukseen, mikä on tietysti ihan mahtavaa kun viikon päästä on tiedossa klinikkareissu ja kuukauden päästä lähdetään todennäköisesti Rellulle hyppäämään. Mietittiin alustavasti Katjan kanssa että oltaisiin lähdetty nyt tulevana viikonloppuna Rellulle toisiin koulukisoihin, mutta ne jää nyt väliin kun ne tulee niin nopeasti ettei välttämättä saada vetoautoa sille päivälle ja seuraavana päivänä on kuitenkin se klinikkareissu, ja kopin vuokraaminen ei ole ihan ilmaista. Mulla on myös ollut vähän kuumeinen olo viime perjantaista saakka, ja nyt kisojen jälkeen kuume lähti nousemaan ja on nyt juuri siinä rajoilla että viitsiikö lähteä kouluun vai ei. Niinpä tämä päivä menee ainakin kotona lepuuttaessa, mutta eipä se niin haittaa kun Myffillä on tänään hyvin ansaittu vapaa kisojen jälkeen joten sen liikutuksista ei tarvitse huolehtia. Eiköhän tästä selvitä ihan parissa päivässä!

Myffi nukkuu ja kuski opettelee kuumeisesti rataa.. Näin meillä :D


Oletteko te olleet kisoissa lähiaikoina? Miten meni?
Onko teillä kisoja tiedossa?

Kommentit

 1. Jeps, olihan meillä kisat jaomasta mielestä meni niin penkin alle.. Jumahdettiin kesken radan ja silleen. Joten voit huoletta olla ylpeä Myffistä, hienostihan te ootte pärjänny! Meillä on tiedossa lauantaina viimeiset tämän kauden kisat ja jäädään talviteloille sitten. Ei kuitenkaan talviunille :D

  Mutta tärkeintähän on tietää itse omat virheet! Tuomarin sanoilla ei periaatteessa siis ole mitään väliä ;) ja onnittelut silti 3. sijasta! Saavutushan sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä tuo 3 sija oli meille ihan riittävä, tyytyväisiä ollaan :) Tsemppiä kisoihin!

   Poista
 2. Prosentit ja sijotus on hyvät,saat olla ylpee Myffistä! :D mekin mietittiin noita Rellun kisoja,mut tulee vähän äkkiä,enkä ite kuulu edes mihkään seuraan enää. Pakko kuitenkin käydä jotkut harkkakisat kokeilemassa vielä tän vuoden puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meni kyllä paremmin kuin oletin! :) Ja hei nopeesti nyt liityt johonkin seuraan niin pääsette tekin kisaamaan! ;)

   Poista
 3. Hyvän näköistä menoa! :)
  Itsellä tulossa tällä viikolla koulukisat.. Huimaa menoa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)