Tehoviikonloppu


Lokakuu pyörähti hevoshommien osalta käyntiin hyvin tehokkaasti, sillä viikonlopun aikana ehdin kahteen valmennukseen, yksiin kisoihin ihan vaan katsojan roolissa, sekä kaupoille hamstraamaan tarvittavia tavaroita meidän kisoja varten. Meillä on nyt koulukisoja varten valkoinen yleishuopa jolla oli hintaa huima kymppi, ja toivon mukaan se tekee meistä uskottavan kouluratsukon näköisen parivaljakon :D Todennäköisesti ostan jossain vaiheessa vähän hienomman kisahuovan ihan koulukisoihinkin, sillä ilmeisesti ollaan menossa vielä jatkossakin koulupuolella kisaamaan ja tuo Horzen perushuopa ei ole kauhean koristeellinen. Nappasin mukaan myös kannukset, ihan pienimmät mitä löytyi jotta on sitten jotain apuja kouluradalla kun raippaa ei saa olla. Löysin vielä ihan huimalla alennuksella nuo kuvissa näkyvät, ihanat B Vertigon housut, joiden ovh oli muistaakseni 180€ hujakoilla. Sain ne kuitenkin puoleen hintaan, eli aika roimalla alennuksella. Niillä olisi tarkoitus nyt kisata jos en ehdi oikeita kisahousuja jostain löytää, mutta onneksi ykköstason kisoissa valkoiset housut ei ole pakolliset. Nuo housut on kyllä osoittautuneet ihan parhaiksi mitä mulla on koskaan ollut. Niiden materiaali hylkii likaa, ja ne oli alusta asti tosi mukavat jalassa. Ainoa miinus on niiden normaalikorkuinen vyötärö, sillä itse suosin korkeavyötäröisiä housuja niin tallilla kuin vapaa-ajallakin. Nuo kuitenkin pysyvät päällä tosi hyvin ja tuo vyötärö tulee ihan tarpeeksi ylös, joten eipä tuo kauheasti haittaa. En usko että tulen enää kauhean monia Horzen housuja ostamaan, vaan taidan siirtyä pelkkiin B Vertigon pöksyihin. Viime talvena ostetut talviratsastushousut ja nyt nämä uudet ovat molemmat olleet alusta asti päällä niin mukavia ja käytössä todella kestävän oloisia, että näihin kyllä kehtaa käyttää sen muutaman kympin enemmän kun nämä sitten kestääkin pidempään. Mulla Horzen housut kestää päivittäisessä käytössä muutaman kuukauden, jonka jälkeen niiden paikat alkavat mennä puhki eikä niitä enää viitsi käyttää. B Vertigon talvihousuista ei kuitenkaan kolmen kuukauden aktiivisen käytön jälkeenkään ollut mitään moitittavaa - ne säilytti muotonsa hyvin, ei venyneet nimeksikään ja kaikki gripitkin on vielä täysin ehjät! Toivottavasti nämä uudet kestää käyttöä yhtä hyvin kuin nuo talvihousut, sillä näitä tulen varmaan suurimmalti osin käyttämään ennen pakkasten tuloa. Mutta joo, nyt riittää tämä housuista höpöttäminen :D
kuvat (c) Aliina Ruotsalainen
Viikonloppuna siis valmentauduttiin ihan urakalla. Lauantaina treenattiin sileällä, ja kaikki postauksen kuvat on sieltä, sillä en saanut sunnuntaina kuvaajaa mukaan. Sunnuntaina kuitenkin hypättiin, ja molempina päivinä treenattiin kisoja ajatellen. Lauantaina hiottiin taas vähän siirtymisiä, haettiin peräänantoa ja tehtiin väistöjä. Tehtiin ihan älyttömän hyvää tehtävää, jossa ratsastettiin ensin keskihalkaisijaa pitkin ja siitä käännyttiin aina vuoronperään oikealle ja vasemmalle josta lähdettiin väistättämään kokorataleikkaalla ensin ravissa ja sitten laukassa. Väistöt meni paljon paremmin vasemmalle kuin oikealle, ja M oli muutenkin paljon parempi vasempaan kierrokseen. Totesinkin että kannattanee lähteä kisoissa alkutervehdykseenkin vasemmasta kierroksesta, sillä sieltä päin tullessa osuttiin aina keskelle mutta oikealta käänsin aina pari metriä liian aikaisin.

Laukkaväistöt oli vasempaan ihan superhyvät, ja oikealle ihan jees aina hetkittäin. Oikeaan kierrokseen onnistui maksimissaan kolme väistöä putkeen, mutta vasempaan meni kevyesti koko lävistäjä. En tiedä johtuuko tuo mahdollisista lihasjumeista vai ihan luonnollisesta vinoudesta, mutta eipä tuo nyt kauhean iso juttu ole. Sitten kun M alkaa olla huomattavasti huonompi toiseen suuntaan olisi varmaan hyvä pyytää taas hieroja käymään, mutta vielä sille ei ole mun mielestä tarvetta.


Loppuverkoissa alkoi taas tulla niitä hyviä pätkiä peräänantoa hakiessa, niin kuin aina. Valmennuksesta jäi ihan hyvät fiilikset, vähän ehkä pelonsekaiset koska mut ylipuhuttiin osallistumaan myös raviluokkaan sitten sunnuntaina, mutta tuon tunnin jälkeen musta tuntui että voidaan jopa tehdä suht siedettävä kisasuoritus. Pitää vaan saada verkattua M kunnolla ja toivoa ettei se kyttäile ihan hirveästi. Siksi se raviluokka onkin ihan viisasta ottaa siihen HeC:n alle, jotta M näkee tuomaripäädyn ja muut hirvitykset jo kertaalleen ja ne on sitten toisella radalla jo tuttua kauraa.

Sunnuntaina oltiin tosiaan taas hyppäämässä, ja mentiin maneesissa ratatreeniä. Radassa oli 6 estettä, ja taiteilin ne nyt tuollaiseksi hyvin hienoksi ratapiirrokseksi tuohon alle:Ykköseste oli siis perus pysty, jolta jatkettiin kaarevalla linjalla kakkoselle jossa ei myöskään ollut mitään erikoista. Siltä edettiin kahden laukan sarjalle, josta mentiin heti vitoselle jossa oli portti tuomassa hieman lisää jännitystä elämään. Vitosella käännyttiin vasemmalle ja laukattiin sarjan ohi toiseen päähän, josta lähdettiin pysty-okseri -linjalle. Pari kertaa jatkettiin vielä linjan jälkeen sarjalle toisesta suunnasta, mutta välillä lopetettiin heti okserin jälkeen. Tätä rataa tultiin ensin 70cm korkuisena ja lopuksi 80cm korkuisena.

Myffi päätti ottaa päivän teemaksi kieltelyn. Se oli jotenkin todella hidas pohkeelle, ja raipalle tuli tosiaan käyttöä alkuverryttelyssä. M possuili ihan hirveästi, ja oli työn ja tuskan takana saada se laukkaamaan omalla moottorilla eteen. Verkkaesteillä se alkoi jo innostua, ja ekat hypyt isommillekin esteille meni tosi hyvin. Tultiin alkuun vain ykköstä ja kakkosta linjana, ja pari kertaa otettiin siihen perään tuo sarja. Sitten otettiin muutama yksittäinen hyppy portille, ja sille otettiin ekalla yrityksellä kielto kun M tietysti sitä vähän kyttäili. Seuraavalla yrityksellä mentiin yli, mutta kieltely ei loppunut siihen. 70cm rata meni ihan sujuvasti paria pudotusta lukuunottamatta, mutta 80cm oli ilmeisesti neidin mielestä liikaa heti siihen perään. Se oli jo hieman väsynyt kun taas oli vähän normaalia lämpimämpi päivä ja oltiin maneesissa jossa ilma oli hieman tunkkainen. Niinpä otettiin kieltoja ykköselle, kutoselle, seiskalle ja kasille, ja vaikka huono paikka olikin syynä noista muutamaan, pari oli ihan Myffin omasta päätöksestä johtuvia. Kutoselle se teki kahdesti siten, että se lähti pidentämään askelta päästääkseen hyvälle paikalle, mutta iski liinat viime hetkellä kiinni ja heitti mut kaulalle. Pari kertaa sain sen taisteltua esteestä yli, ja silloin tuli sellaisia kamikazeloikkia että mulla oli oikeasti vaikeuksia kestää kyydissä. Sarja sujui oikeassa kierroksessa tosi hyvin, mutta vasemmassa otettiin kielto kasille varmaan neljä kertaa putkeen kun paikka ei vaan osunut. Sain kuitenkin radan kunnialla läpi molemmilla korkeuksilla pari kertaa, joten ihan hyvillä mielin lopeteltiin heti kun M meni kaikista esteistä ensimmäisellä yrittämällä yli.


Kuulostaa varmaan siltä ettei mikään oikein onnistunut, mutta oikeasti meillä meni paljon omia odotuksiani paremmin. Olin tosi tyytyväinen Myffiin, sillä ei olla kuitenkaan ihan hetkeen taas kasikympin ratoja hypitty, eikä koskaan noin pitkänä. Katja sanoikin että oltaisiin ihan hyvin voitu osallistua samana päivänä meidän tallilla järjestettyihin kisoihin, joissa pienin luokka oli tuo 80cm. Mutta mistäpä sen olisi ennen tuota valmennusta tiennyt että oltaisiko me päästy sen korkuisesta radasta hengissä läpi vai ei? Voitaisiin hyvin hypätä tuo 80cm nyt lauantaina Kekkolassa, mutta taidan kuitenkin jättää sen väliin ettei M ole sitten seuraavana päivänä ihan naatti kun kisataan kahdessa koululuokassa.

Oletteko te ostelleet uusia ratsastuskamoja viime aikoina?
Miten teidän lokakuu on lähtenyt käyntiin?

Kommentit

 1. Kun tuossa sanoit että on ihan hyvä ottaa se raviohjelma siihen alle. Niin ne luokat menee vaikeimmasta helpoimpaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin samaa siitä kisakutsusta, ja kysyinkin valmentajalta että meneekö oikeasti noin. Mutta eihän ne voi mennä niin että vaikein on ensin, koska moni ottaa juurikin helpomman luokan alle ns. "verryttelynä" ja sitten vasta sen missä oikeasti kisaa sijoituksesta. Kuulemma valkun mukaan ei aina nuo luokat ole kisakutsussa siinä järjestyksessä missä sitten siellä kisoissa, juurikin tuosta syystä :) Laitan kuitenkin vielä Kekkolaan viestiä ja varmistan asin, mutta oli miten oli niin kaksi luokkaa mennään! :)

   Poista
  2. Joo ne on vähän hassusti, mutta kysyin Sallalta (pitää tunteja kekkolassa) niin sano että menee siks kun siinä raviohjelmassa menee muutama suht alottelija. Että osa hepoista ois jo käyny radalla ennen sitä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)