#12 Tavoitteet vuodelle 2017


Vuosi vaihtuu ihan pian, joten nyt on hyvä aika asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle. Paljon olisi taas tehtävää niin omassa ratsastuksessa kuin Myffissäkin, joten eiköhän aloiteta listaaminen ja katsota mitä kaikkea olen meidän päiden menoksi ensi vuodelle suunnitellut!

Ensimmäisenä muutamia ratsastajan virheitä:

- Kädet. Kädet, kädet, kädet. Miten kädet voikin olla niin iso ongelma? Niiden kanssa on aina jotain tehtävää, ja tuskin niitä saa koskaan käyttäytymään halutulla tavalla. Ensi vuoden aikana laitan itseni opettelemaan käsien kantamista, kun olen nyt kuvien perusteella tykästynyt ratsastamaan kädet hevosen niskassa tai omalla reidellä leväten. Mun pitää myös opetella suoristamaan ranteet, kun ilmeisesti mun sisäinen piru keksi jonkin tavan jolla käsien vaikutus ei muutu vaikka niitä nostaisinkin. Jotenkin olen keksinyt tavan painaa ranteita alas vaikka nostaisinkin käsiä, ja se onkin muuten ihan järkyttävän vaikeaa rueta suoristamaan ranteita! Selittäminenkin on hirveän vaikeaa, joten laitan vaan tuohon alle jonkin havainnollistavan kuvan. (Eli minkä tahansa kuvan, kun kaikissa on sama vika :D)

- Kantapäät. Huomaan turhan usein ratsastavani kantapäät ylhäällä, etenkin laukassa. Eihän sitä niin kuulu tehdä! Kukaan ei ole mulle tästä vielä huomauttanut, mutta olen huomannut tuon ihan itse ja parhaani mukaan yrittänyt tehdä asialle jotain. Vielä en ole saanut kitkettyä tätä tapaa pois, mutta jos vaikka ensi vuoden aikana.

poni on oikein hienona ja sitten siellä on ratsastaja kädet sylissä ja kantapäät ilmassa.. huoh

Sitten näihin Myffiin liittyviin tavoitteisiin:

- Lastausta haluan vielä vähän sujuvammaksi, niin että se possuilu jää oikeasti ihan vaan muutamaan kokeiluun eikä puolen tunnin vääntöön. Ideaaleintahan olisi saada tuo possuilu jäämään kokonaan pois, mutta tuon ponin luonteella siihen tavoitteeseen tuskin päästään koskaan :D

- Takaosaa haluaisin vielä vahvemmaksi, jotta päästäisiin treenaamaan niitä laukanvaihtoja. Mitään kouluvaihtoja joka toisella askeleella en todellakaan vaadi, vaan ihan vaan askellajin sisässä tapahtuvan vaihdon ilman sitä raviräpellystä siinä välissä. Ollaan nyt jo treenattu tätä aika paljon, ja esimerkiksi esteitä hypätessä laukka vaihtuu ihan vaan pienellä johtamisella. Nyt ollaan siirrytty kavaletteihin ja puomeihin, joilla homma onkin vähän hankalampaa kun niille ei tule niin suurta hyppyä ja vaihto tulee näin nopeammin. Ensi vuoden aikana haluaisin saada nuo puomivaihdot sujuviksi, ja en pahastuisi jos se alkaisi onnistua ihan sileälläkin siten, että esim. kokorataleikkaalla suuntaa muuttaessa laukka vaihtuisi siististi. Takapäätä vahvistetaan kiipeilemällä ja maastoilemalla muutenkin enemmän, ja toivottavasti päästään ottamaan kunnon laukkapätkiä niin saadaan hepalle lisää lihasta takapuoleen ;)

- Haluaisin vielä saada Myffin tukeutumaan ohjaan paremmin, jolloin se pysyisi siinä matalammassa muodossa helpommin ja pidempiä aikoja. Tämä kuitenkin liittyy aika vahvasti noihin omiin käsiin, joten tämä varmaan alkaa onnistua aika lailla heti kun saan omat kädet tottelemaan.

Hangessa laukkaaminen on ihan parasta, ja varmasti hyödynnetään tuota lumista, isoa kenttää tämän talven aikana oikein kunnolla lihasten kasvatuksessa!

Sitten sekalaisesti näitä muita tavoitteita:

- Kisoihin lähdetään tulevana vuonna ainakin kaksi kertaa per laji. Kesällä ainakin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan kaikkiin lähialueen kisoihin mistä löytyy sopivat luokat. Haluan lähteä koulukisoihinkin ihan kisaamaan enkä vaan kokeilemaan miten menee. Se voi vaatia pari kisareissua samaan paikkaan ennen kuin M tottuu eikä jännitä kisapaikan hulinaa, mutta juuri siksi pitää lähteä kisaamaan useammin!

- Haluan saada 80cm radat sujuviksi myös omalta osaltani niin, etten jännitä esim. oksereita tai huonoja paikkoja vaan uskallan punkea sen hepan siitä yli, tultiin miten lähelle tahansa. Se kun kumminkin hyppää ne okseritkin vaikka paikaltaan, niin ihan turhaan mä siellä jännitän.

- Pidetään valmentautuminen säännöllisenä, ja pyritään käymään se kerta viikkoon koko vuoden ajan. Toki joskus tulee pakostikin taukoja, mutta nyt me ei lipsuta siihen "ehkä sitten ensi kuussa" -ajatteluun.

"onks hei pakko, eiks voitas vaa möllöttää menemään koko vuotta? ei jaksas tehä hommii, hei"

Eiköhän siinä ole nyt ihan tarpeeksi tekemistä tulevalle vuodelle! Vähän kyllä epäilyttää että saadaanko kaikkia tavoitteita saavutettua, mutta saatiinhan me tänäkin vuonna lähes kaikki onnistumaan! Eihän se vaadi kuin kylmäpäisyyttä ja tahtoa, sekä tietysti uskoa siihen mitä tekee. Katsotaas sitten vuoden päästä että miten kävi!

Millaisia tavoitteita teillä on tulevalle vuodelle?

Kommentit

 1. Sun tavoitteet kuulostaa oikein hyvältä! Noista käsistä, niin itellä oli sama juttu että en kantanut käsiä ja tuppasin laskemaan niitä. Tämän asian korjaus menikin itsellä helpommin kuin aattelin nimittäin parin valmennuksen aikana kun mulle oli muutaman kerran huudettu "kanna kädet" niin olen muistanut ne kädet kantaa. :D ja omia tavoitteita on päästä vihdoin oman kohta kolme vuotta meillä olleen hevosen ja siskon hevosen kanssa kisaamaan, yrittää päästä vielä enemmän valmentautumaan omalla sekä säännöllistää siskon hevosella valmentautuminen sekä kehittää omaa istuntaa ja päästä menemään istuntatunnille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuntatunti ois kyllä kiva! Auttaisi varmasti käsienkin kanssa :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja mulla on ongelmia samallosa-aluella. Jos esim. pyydän vaikka jotain laiskaa hevosta, pohkeella eteenpäin, niin mun kädet alkaa heilumaan ylös alas, kuin kapellimestarilla... arrrgh!! Oikein murheekryyni noi kädet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä! Aina on niiden kanssa jotain ongelmaa..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)