#2 Myffin mielipiteet - osa 1

"Tsädääm, täällä mä taas olen, ja heti toisessa luukussa, jes! Te jätitte mulle ihan kauhean pitkän listan kysymyksiä tuonne taannoiseen kysymyspostausinfopostaukseen, ja mulla meni pari iltaa kehitellä tällaset sopivat vastaukset kaikkiin teidän kysymyksiin. Sit Vilmalla meni taas ihan älyttömän kauan muistaa ottaa nää mun vastaukset tallilta mukaan, ja jotain se aina tallilla sano ettei se saanu yhtään selvää mitä mä olin jollain lauseella tarkottanu tai et mulla ois muka huono käsiala. Minkäs mä sille voin kun mulla ei ole käsiä! Joka tapauksessa tässä ois nyt eka osa näistä vastauksista, kun näitä tuli niin paljon et Vilma päätti antaa mulle enemmän näkyvyyttä ja jakaa nää kahteen postaukseen. Mennään siis aiheeseen!

MITÄ MIELTÄ OLET LYHYEMMÄSTÄ HARJASTA?
- Aluks tää oli ihan hirvee shokki. Kun mä näin itteni ekan kerran maneesin peilistä, olin ihan silleen et voi porkkana Vilma mitä oot menny tekemään. Mun tukka oli niin lyhyt ja outo ettei sitä ees nähny, vaan piti laittaa silmä peiliin kiinni et erotti pari haituvaa! Nyt se on kuitenki kasvanu jo aika kivasti, eikä se enää oo ihan niin hirvee. Aika kiva oikeestaan, kun se ei oo enää jatkuvasti takussa.

MIKÄ ON LEMPIHARJASI?
- Meiän punanen pöläri on ihan jees, sillä hoituu hommat nopeesti. Meil on sellanen ruskee pehmee harja kans, ja sekin on ihan jees mut en tykkää yhtään jos sillä lääpitään naamaa. Sit siitä kans irtoo sellasii valkosii haituvia mun karvaan, ja se ei oo kivaa.

MITÄ SYÖT?
- Mä syön aamulla ja illalla samat mössöt: 0,3L Peacemakeria, 0,3L Prixiä ja 0,6L Proteinia. Siihen sekaan viskataan vielä yksi mitallinen biotiinia, yksi ruokalusikallinen piparminttua ja kaksi ruokalusikallista kamomillaa, ja sit ne kaikki sotketaan sekasin, laitetaan vähän vettä et jauheet kiinnittyy ja sit aina sillon tällön siellä on pari porkkanaaki seassa. Sit syön kuivaheinää ihan normaalisti, en osaa määristä mennä sanomaan kun ihan nälkätilanteen mukaan mennään - joskus enemmän, joskus vähemmän. Meillä on tarhojen keskellä kolmen muun hepan kanssa aina yksi paali auki, ja siitä saadaan syödä niin paljon kuin halutaan. Tollanen ruokabaari on tosi kätevä!

OLETKO TYYTYVÄINEN RUOKINTAASI?
- No siis totta kai toivon enemmän ruokaa, mut kyl mä silleen tavallaan joo oon. Herkkuja vois kyl tulla lisää, varsinkin omenaa.

SUURIN UNELMASI?
- Tää on vaikee, kun en voi tietää mitä kaikkea mun on mahollista tehä. Tykkäisin kyl rallitella jossain isolla pellolla ihan kunnolla, ja Vilmakin varmaan tykkäis kun se aina kertoo miten sen mielestä on tosi kiva kuvata kun mä riehun. Se ois tosi jees kyllä. Sit haluisin kyl ehkä muuttaa jonnekin lämpimään, kun oon vähän tällanen vilukissa. Onneks Vilmakin haikailee ulkomaille, niin kuka tietää jos vaikka joku päivä muutetaan Teksasin auringon alle ja ruetaan kunnon lännenratsukoksi. Mä ainakin tykkäisin preerialla viilettämisestä paljon enemmän kuin tylsistä pohkeenväistöistä! Mut ne biisonit sun muut ötökät sais pysyä kaukana, ne on niin isoja ja ne sarvet niin pelottavia et vähän kyl jännittää pelkkien kuvien katsominenkin..
JIIHAA! Sopisin hyvin joukkoon siel Teksasis, enkö vaan? | (c) Suvi Nieminen
PARASTA MITÄ TIEDÄT?
- Ruoka-ajat ja esteiden hyppääminen. Irtojuoksutuskin on jees kun on paljon tilaa riehua

PAHINTA MITÄ SINULLE ON TAPAHTUNUT?
- Varmaan kaviopaise vuosi sitten, kun jalkaan sattui niin paljon etten kärsinyt kävellä. Toisaalta ulkona oli kuulemma niin kylmä, että oli tavallaan ihan kiva vaan pysytellä sisällä syömässä päivät pitkät. Silti, se kipu ei ollut kauhean kivaa.

PARASTA MITÄ SINULLE ON TAPAHTUNUT?
- Varmaan muutto tälle uudelle tallille, kun ollaan päästy tekemään niin paljon enemmän kaikkea täällä, ja kaveritkin on kivoja! Ollaan päästy hyppäämään paljon enemmän, ja siitä mä tykkään kun pääsen esittelemään mun taitoja! Vilmastakin on tullut muuton myötä paljon kivempi, kun nää tilat tuo sillekin uusia mahdollisuuksia vaikka mihin.

LEMPIRUOKASI?
- Porkkanat, omenat ja ne hyvät heppanamit mitä Vilma toi joskus syksyllä. Sit ne uudet namit on kans tosi jees.

OLETKO KOSKAAN JUONUT MUUTA KUIN VETTÄ?
- Olen maistanut kämmeneltä tilkan vadelmalimua (hyvää) ja mansikkajuissia (vielä parempaa). Omenamehua haluaisin kans kokeilla. En kuitenkaan kovin usein saa noista herkuista nauttia, kun ne ei kuulemma sovi hevosille. Tiedä sitten mitä hevosille sopimattomia myrkkyjä niihin on laitettu, mutta onneksi saan aina silloin tällöin maistiaisia!
jos oikein toivon niin saanko muutettua tämän veden omenamehuksi?
JOULULAHJATOIVEESI?
- En mä oikein tiedä. Herkkuja? Tavaraa en sinällään halua, kun sitä ostetaan aina kun tarvitaan niin mitään tarpeita ei oikein nyt oo. Paitsi että Vilma on jo pitkään himoinnut sellaisia Superman- ja Batmanhuopia yhdestä nettikaupasta, ja sellaset ois kyllä mustakin aika kivat!

MITÄ MUUTTAISIT TÄSSÄ BLOGISSA?
- Mä kirjottasin enemmän, ja sit enemmän kuvia koska mun pitää päästä paremmin esille. Vanhat kuvat ei tee hyvää kenellekään, kun niistä ei nää miten mä kehityn kaikessa ihan huimaa vauhtia!

KIRJOITTAAKO VILMA TOTUUKSIA?
- Suurimmaksi osaksi joo, mut joskus se vähän liiottelee ja saa mut näyttämään vähän huonolta/tyhmältä/ilkeältä/ajattelemattomalta/nössöltä. En mä oikeasti säiky jäniksiä, enkä mä tahallaan sitä selästä tiputtele, en varmasti!!

MITKÄ KUOLAIMET SULLA ON?
- Mulla on ihan perus nivelet, ei mitään ihmeellisempää.

ESTEET, KOULU VAI MAASTO?
- Esteet ehdottomasti, koska tykkään hypätä. Maasto on kans jees kunhan ei tuu mitään pelottavaa vastaan.

PARAS YSTÄVÄSI?
- Ei mulla silleen oo parasta ystävää, en oikein tykkää kenestäkään jos totta puhutaan. Vilma nyt tietty on tosi kiva (yleensä, ei sillon kun väsyttää mut se vaan laittaa hommiin. Ja sit ei kyl sillonkaa kun se pienentää mun ruoka-annoksia tai säätää jotai muuta niitten kans). Mulla oli ennen siel vanhal tallil yks hyvä kaveri, mut sille sit kävi pieni tapaturma. Sen jälkeen mulla ei oo ollu parhait kavereita, oikeestaan vaan sellasii heppakamuja joita siedän vähän paremmin kun muita. Vastapäisen tarhan Nuutti ja Leni on ihan jees, mut se viereisessä oleva Fontana tunkee sitä turpaansa vähän turhan usein mun puolelle. Ja sit se Jykke jonka kanssa käydään maastossa on tosi kiva kans, kun sitä ei haittaa vaikka menisin turpa kiinni sen hännässä jos jännittää.

tästä me molemmat tykätään!

LEMPI- JA INHOKKIKOULULIIKE?
- Ei mulla silleen oo mitään lempparia, kun se on vähän sellasta peruskauraa. Inhokki on varmaan vastalaukka vaikkei se sinällään oo liike, mut hei mikä järki siinä on? Myötälaukka on keksitty ihan syystä!

SUOSIKKIESTE?
- Okserit on kivoja mut aina joskus vähän jänniä. Perus pystyt on jees, ja ristikot kans mut ne ei oo koskaan tarpeeks korkeita. Sellaset pikkuesteet ei tee hyvää egolle, ni enhän mä voi sellasia ristikoita hypätä. Ajattele jos joku näkee, ja sit ne on sillee et toi ei kyl nyt osaa mitää ku menee tollasii ristikoita? Siinähän menis maine!

TALVI VAI KESÄ? MIKSI?
- Kesä, koska sillon on lämmin eikä tarvii vuorautua loimiin! En tykkää kylmästä yhtään, ja oon aina silloin tosi jumissa. Kesä on paljon hauskempaa, ja silloin Vilmallakin on enemmän aikaa olla tallilla niin tehdään aina vaikka mitä hauskaa!

OLETKO KOSKAAN KAATUNUT KUN OLET IRROITELLUT?
- En, oon ninja ja pysyn pystyssä vaikka missä loikissa!

OLETKO MIELUUMMIN ILMAN LOIMEA VAI LOIMI PÄÄLLÄ TARHASSA?
- Lämpimällä säällä mieluusti ilman, mutten tykkää sateesta tai pakkasesta yhtään niin sellaisilla säillä sitten suosin loimea.

OLETKO MIELUUMMIN YKSIN VAI MUIDEN KANSSA TARHASSA?
- Yksin, tarviin omaa tilaa. Tykkään kyllä siitä et kaverit on viereisissä tarhoissa, niin ei tuu liian yksinäistä. Voisin kyllä ihan hyvin jakaa tarhan jonkun kanssa, et ei mulla silleen mitään ongelmaa siinä ole. Tykkään vaan siitä et mulla on omaa tilaa, et pääsen sit jonnekin turvaan jos muut alkaa ärsyttää.

ONKO SINULLA KOSKAAN OLLUT ÄHKYÄ TAI KAVIOKUUMETTA?
- Ei oo ollu ähkyä, enkä usko että kaviokuumettakaan. Mulle on jäänyt vähän epäselväksi, et mistä tietää et on kaviokuume? Miten sen sit voi mitata, et kuin kova kuume sillä kaviolla on? Mä en oikei hiffaa näitä juttuja, ni enpä mä varmaan huomaiskaan vaikka jollain mun kaviolla oiskin kuumetta.. Onneksi Vilma tietää! (kai)

Kiitoksia näistä, jatketaan pian. Osa 2 tulossa heti, kun tuo yks saa siellä kotonaan mun vastaukset kirjoitettua"

Kommentit

  1. Tää oli hauska! Joteki vois kuvitella, et Myffi vastailis just noin. :D

    VastaaPoista
  2. Tää on aivan huippu!😅 Oot hyvä kirjottaan ja sun blogi erottuu muista kivasti ettei oo sitä samaa massaa! Tykkään♡

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)