#3 Nyt ärsyttää


Käsi pystyyn, ketä teistä on joskus ärsyttänyt tallilla? Entäpä ratsastaessa? Bloggaajat, kuinka montaa teistä on joskus ärsyttänyt joku asia bloggaamisessa?

Kaikkia ärsyttää joskus, enkä usko että on olemassa sellaista hevosihmistä jota ei olisi koskaan ärsyttänyt tallilla tai ratsastaessa. Ärsyyntymisen ei tarvitse olla toisten aiheuttamaa, vaan se voi olla myös ihan itsestä tai jostain täysin muusta tekijästä johtuvaa. Itse ärsyynnyn todella helposti, ja niinpä listasin tähän alle muutamia asioita jotka saa mun pinnan katkeamaan todella nopeasti. Kertokaa toki jos pystytte samaistumaan!

TALLILLA ÄRSYTTÄÄ..

JOS KARSINAN OVEN LUKITUS EI MENE ITSESTÄÄN KIINNI
Meillä on karsinoissa liukuovet, joissa on kahva joka laskeutuu alas kun oven vetää kiinni. Meidän karsinan ovessa oleva kahva kuitenkin jää tosi usein ylös eikä putoa automaattisesti alas. Ja totta kai tämä tapahtuu aina silloin kun yrität livahtaa karsinasta nopeasti ulos satula, suitset ja suojat kädessä..

JOS HEVONEN SOTKEE KARSINAN HETI KUN TULEE SISÄÄN
Siivoan karsinan aina ensimmäisenä kun menen tallille. Silloin se on kaikista helpointa tehdä, kun Myffi ei ole vielä sisällä ja näin ollen siivoamisen tiellä. Karsinan siivoamisen jälkeen haen Myffin sisälle, ja kun jätän sen karsinaan odottamaan että haen harjapakin ja palaan takaisin, se on jo ehtinyt sotkea karsinan uudestaan. Siinä sitten ongit kakkakikkareita talikolla hevosen alta sen tunkiessa turpaansa kottikärryihin ja suunnitellessa pakoa avonaisesta oviaukosta.

HEINIEN LAITTO
Ruokien laittaminen on mun mielestä kaikista kivoin tallityö, mutta heinien kanssa pelleilyssä on yksi miinuspuoli - heinien kantamisen jälkeen olet ihan heinässä. Heinää löytyy kengistä, housunlahkeista, hihoista, kauluksesta ja hiuksista, ja niitä saa nyppiä pois hyvän tovin. Joskus heinää löytyy pesukoneestakin, kun sitä on päässyt livahtamaan hupparin taskuun ja ne on päätyneet pesuun. Toki heinäpussin käyttäminen helpottaisi asiaa, mutta paalia repiessä pientä heinäsilppua lentelee joka suuntaan eikä sitä voi välttää. Kaikkein parasta tässä on se, että aina niitä heiniä ei huomaa ja kaupassa tulee käveltyä ihan pokkana heinänkorret hiuksista sojottaen.


ET TIEDÄ MITÄ LAITAT PÄÄLLE - ETENKIN KEVÄISIN JA SYKSYISIN
Kevät ja syksy on pirullista aikaa pukeutumisen kannalta. Kevät on muutenkin kaikista vuodenajoista mun mielestä se inhottavin, joten etenkin silloin kiroan Suomen neljä vuodenaikaa ja toivon että eläisin jossain missä olisi kesä koko ajan. Keväisin ei ole enää kylmä, muttei lämminkään. Jos laitat päälle talvitakin, läkähdyt kuumuuteen. Jos laitat hupparin ja ohuemman takin, on ihan liian kylmä. Fleecetakki on liian kuuma, hupparissa jäädyt. Talvikengät hiostaa jalkoja, normikengissä varpaat palelee. Villasukat kumppareissa on ihan liikaa, mutta ilman ei pärjää. Syksyllä on ihan sama ongelma - kesätakki ei riitä, toppatakki on liikaa jne. Talvisin on sentään pakkasta, joka pakottaa laittamaan toppatakin joka tapauksessa. Kesäisin taas mittari pysyy siellä plussan puolella koko ajan, joten takkeja ei yleensä tarvitse edes harkita. Kevät ja syksy kuitenkin raastaa hermoja ihan älyttömästi pukeutumisen kannalta, etenkin kun tallimatkat hoituu pyörällä. Lähtiessä on kylmä vaikka on takki, pipo ja lapaset, ja perillä kuolee kuumuuteen. Ratsastaessa heittää kaikki takit ja hanskat pois, ja välittömästi selästä laskeuduttua tulee kauhean kylmä. Ärsyttääkö tämä muita, vai olenko yksin?

BLOGGAAMISESSA ÄRSYTTÄÄ, JOS..

JOKU KUTSUU MYFFIÄ PONIKSI
Okei, teen tätä itsekin joskus, mutta Poni on enemmänkin lempinimi Myfälle. Sen säkä on kuitenkin yli 150cm, eli ihan hevosmitoissa ollaan. Pitänee mittauttaa se joskus, että saadaan tarkka luku tietoon.

VIDEO MENEE POSTAUKSESSA HIEMAN SIVUMPAAN KUIN KUVAT
Tähän on olemassa korjauskoodi, jota yleensä käytänkin. En vaan ymmärrä miksei se voi mennä automaattisesti siihen keskelle, vaikka kuvatkin voi? Ja sitten myös se, että miksi ihmeessä ne kuvat pomppaa sivulle jos niiden alle laittaa kuvatekstin? Miksi miksi miksi?!

JOKU KRITISOI TARKISTAMATTA FAKTOJA
Kaikki kommentit on tervetulleita, myös ne kriittisemmät, mutta pyydän, tarkistakaa ensin faktat! Joskus taannoin sain kommentin, jossa kehotettiin laittamaan puomi pystyn alle jotta este on helpompi hahmottaa. Kerroin postauksessa syyn miksi puomia ei tuolloin ollut, ja aiemmissa postauksissa näki kyllä kuvista että yleensä se puomi siellä on. Vaikkei näistä nyt kauheasti harmia olekaan, olisi ihan kiva kun kritisointi olisi kunnolla perusteltua eikä vaan jostain pienestä virheestä nykäistyä.

KUVAT, JOTKA NÄYTTÄÄ KAMERASSA TARKOILTA MUTTA KONEELLA ON EPÄTARKKOJA
Kelaan yleensä päivän kuvat nopeasti läpi suoraan kamerasta, ja katson niitä tarkemmin vasta koneella. Joskus kameran näytöllä näkyy joku todella kiva ratsastuskuva jossa niin hevosen kuin ratsastajankin asennot on siedettävät, ja koneella muokkausta aloitellessa odottaa tuon kuvan näkemistä ihan innolla. Sitten kun kuvaa pääsee tarkastelemaan lähemmin, se paljastuukin hitusen epätarkaksi. Kuvan tarkkuutta ei oikein saa säädettyä jälkikäteen, joten kuva on yleensä käyttökelvoton, ja ketutuksen määrä suuri.

tässä hyvä esimerkki... AARGH!!

RATSASTAESSA ÄRSYTTÄÄ, JOS..

KENGÄNPOHJAT ON MUTAISET
Se tunne kun syyssateet kastelee tallipihan, ja sen poikki kävellessä kengänpohjat menevät ihan mutaisiksi. Kentällä kiipeät satulaan ja jalka lipeää jalustimelta, koska mutaiset kengänpohjat on niin pirun liukkaat. Mihinkäs pyyhit mutaisia kengänpohjia? Vaihtoehtoja on tasan kaksi - ratsastushanskoihin tai paljaisiin käsiin. Kumpikaan ei houkuttele, joten siinäpä liukastelet sen ratsastuksen ajan.
JOKU HÖPÖTTÄÄ TURHIA KESKEN RATSASTUKSEN
Tämä ärsyttää mua ehkä kaikista eniten. Jos mulla on joku mukana tallilla, joko kuvaamassa tai ihan vaan katsomassa, oletan heidän olevan suht hiljaa tai puhuvan vain jostain millä on oikeasti väliä. Tällaisia asioita ovat lähes mitkä tahansa hevosjutut, mutta muista asioista, kuten koulunkäynnistä, säästä tai sen päivän iltaruuasta en aina jaksaisi kesken ratsastuksen puhua.

JOKU KÄVELEE URALLA
Tässä kohdassa ei ole edes väliä, puhutaanko pelkästä ihmisestä vai ratsukosta. Mikään ei ole rasittavampaa kuin se, kun olet itse ravaamassa tai laukkaamassa uraa pitkin ja joku kävelee siinä edessä, eikä tee elettäkään väistääkseen. Myös eteen tuleminen hitaammassa askellajissa ärsyttää ihan suunnattomasti, kun oma tekeminen katkeaa sen takia ettei toiset katso eteen tai välitä niistä ratsastusradan säännöistä.

JOKU VAIHTAA KOKO AJAN SUUNTAA
Olen useammin kuin kerran tässä vuosien aikana ollut ratsastamassa niin, että samaan aikaan samalla kentällä on ollut joku joka vaihtaa suuntaa ihan koko ajan. Aina mennään pari kierrosta oikeaan, sitten vaihdetaan vasempaan, sitten taas parin kierroksen jälkeen oikeaan ja niin edelleen. Ei siinä mitään jos joko pysyttelee esim. toisessa päädyssä ympyrällä tai puolikkalla kentällä, tai jos kentällä ei ole samaan aikaan muita. Ärsyttää vaan ihan suunnattomasti ratsastaa yhtä aikaa sellaisen ratsukon kanssa, joka käyttää koko kenttää ja vaihtelee suuntaa koko ajan, kun sitten pitää itse miettiä kauhean tarkkaan minne menee ettei vaan ole edessä.

Voitteko samaistua?
Onko teillä kenties jotain lisättävää listalle? 

Kommentit

 1. Jotenkin tuo kenkien mutaisuus ja kuvien epätarkkuus on niin AARGH!! Uralla käveleminen on peukku alas ja sitten varsinkin ratsastustunneilla, alkukäynneissä joku vaihtelee koko ajan suuntaa ja yritä siinä sitten olla törmäilemättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D pieniä, mutta silti ihan tajuttoman ärsyttäviä asioita!

   Poista
 2. Kyllä voin samaistua! :D Naurahdin tuolle kuvajutulle, kameran näytöltä moni kuva näyttää hyvältä ja sitten sä näät sen tietokoneella... Ei luoja sitä ärsytyksen määrää! :D Samaten tuo, että höpötellään niitä näitä ratsastettaessa... Tykkään kyllä keskustella, mutta yleensä haluan puhua sitten siitä miltä poni näyttää allani, mihin mun pitäs kiinnittää huomiota tms. enkä siitä mitä koulussa tänään tapahtui!

  Tämä oli mahtikiva postaus! Kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri :D kiva että tykkäsit!

   Poista
 3. Samaistun varsinkin tuohon muka tarkkaan mutta oikeasti epätarkkaan kuvaan!
  Todella hauska postaus, saako tätä ideaa lainata?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)