#8 Lainaratsuilua

Viime viikonloppuna saatiin Myffin kanssa vieraita, kun Just Like Paradise -blogin Ronja ja Ponte tuli meidän tallille pikku visiitille. Noihin kahteen päivään mahtui kaikenlaista kivaa, kuten ratsastuksen kuvaamista, estehyppelyitä ja ihan ihme asioille naureskelua. Ehkä kaikista hauskinta kuitenkin oli se, kun päätettiin laittaa hevoset vaihtoon ja testata miten multa luonnistuu tuollaisella 175-säkäisellä ratsastus, ja Ronjalta puolestaan tällaisella 155-säkäisellä pikkuhepalla meneminen.

Ronja & Ponte
Pontehan on tosiaan parikymmentä senttiä Myffiä korkeampi, hirveän paljon rauhallisempi ja ihan kouluhevosen oloinen vaikka estekonkari onkin. Käytössä sillä on koulusatula, ja hui kamala kun oli outoa istua sellaisessa näin pitkästä aikaa! Kuvasin tosiaan ensin Ronjan ja Ponten menoa, ja siinä samalla vähän seurailin millainen heppa nyt on kyseessä. Mulle kun ei ole pituutta ihan hirveän paljoa suotu, niin on aina vähän mielenkiintoista kiivetä noiden isojen hevosten selkään ja yrittää siellä sitten jotenkin saada ratsu toimimaan.. :D

Kun sitten pääsin sinne Ponten selkään kiipeämään (jakkaralta.. :D), olin aluksi ihan hukassa. Koulupenkki, iso hevonen ja älytön pakkanen, jonka takia musta tuntui etten taivu enää minnekään, kun olin jo seisoskellut tunnin verran maneesissa kamerat kädessä. Pikku hiljaa se kuitenkin lähti siinä luonnistumaan, kiitos Ronjan jatkuvan ohjeistuksen. Mitään ihmeellistä en tehnyt, ravailin vaan ja yritin saada Pontea kivaan muotoon. Siinä olikin melkoinen työmaa, kun yritin ensin ratsastaa sitä niinkuin Myffiä mutta eihän se tietenkään toiminut. Oli siis hyvä, että Ronja oli siellä hevosen paremmin tuntevana vähän ohjeistamassa!


Ronja kävi tosiaan myös Myffin selässä, ja ilmeisesti pikkuheppa osasi tehdä vaikutuksen. Tarkemmin en rupea tuota kokeilua avaamaan, kun Ronja varmasti kirjoittaa siitä omassa blogissaan tarkemmin. Joka tapauksessa viikonlopun saldona oli se, että itse haluan nyt vielä kuumeisemmin sen oman koulupenkin, ja Ronja uhkaa koko ajan pölliä Myffin :D Ei sillä, kyllä mullekin tuollainen iso heppa kelpaisi tuohon Myffin rinnalle toiseksi treenikaveriksi. Pitänee lähteä yhdessä hevoskaupoille ;)

Kuvattiin viikonloppuna läjäpäin videoita, ja totta kai myös tästä hevosten vaihdosta tuli kuvattua monen monta pätkää. Ronja sai ne koottua tällaiseksi kivaksi videokoosteeksi, jonka lisään nyt tähän loppuun. Oli kyllä ihan älyttömän kiva päästä pitkästä aikaa jonkin toisen hevosen selkään, kun nyt on tullut taas mentyä monta kuukautta tuolla tutulla ja aina silloin tällöin turvallisella Myffillä. On se vaan niin opettavaista käydä aina silloin tällöin vieraiden heppojen selässä, kun siellä sitä aina tajuaa ettei se, että oma heppa kulkee tosi kivasti välttämättä tarkoita että jokaisen hevosen osaisi ratsastaa samanlaiseksi!

Ronja & Myffi

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)