Miten tästä oikein selviää?


Talvi iski nyt ihan kunnolla, ja viime päivinä pakkasasteet on kivunnut huolestuttavan lähelle -20 astetta. Luntakin on saatu vähän lisää, mutta vielä tarvitaan ainakin kymmenen senttiä että päästään taas kentälle rallittelemaan. Pakkanen saisi kyllä hieman hellittää, kun nyt tällä viikolla ei olla tehty oikeastaan mitään muuta kuin kävelty. En halua hirväesti lähteä rasittamaan Myffin hengitysteitä tuolla pakkasessa rehkimällä ettei kohta jompi kumpi nappaa itselleen keuhkokuumetta. 

Botti on ollut nyt Myffillä ahkerasti päällä, ja eilen kävin hakemassa siihen loimivyön jotta saadaan se kunnolla kiinni. Toissapäivänä taas kävin hakemassa meille tuon kuvassa näkyvän villaviltin, joka on jo nyt noussut yhdeksi suosikkivarusteeksi. Keskiviikkona mentiinkin puolisen tuntia käyntihommia maneesissa ilman satulaa siten, että käärin nuo viltin etureunat omien jalkojen ympärille. Ei muuten ollut kylmä, etenkin kun oli vielä kaksi talvitakkia päällekkäin! Tämä Hööksin talvitakki on ollut pakkassäiden pelastus, ja oikeasti ihan paras talvitakki mikä mulla on koskaan missään ollut. Ratsastaessa en ole tuota pitänyt muuten kuin auki toisen takin päällä, mutta tallilla hääräilyyn tuo on juuri passeli. Kannattaa käydä kokeilemassa jos etsitte uutta talvitakkia ja teillä on Hööks siinä lähellä!

kävin viime viikolla kuvaamassa Ronjaa & Pontea heidän kotitallillaan, ja ei muuten tullut hirveän kylmä tuo Hööksin takki päällä vaikka käppäiltiinkin pitkin peltoja etsimässä hyviä pohjia! Tosin pakkasta oli huimat -2, mutta silti.. :D
Huomenna olisi taas tiedossa valmennusta, mutta saa nyt nähdä miten sen käy kun tätä pakkasta on hieman vaikea ennustaa. Seuraava hieronta on sovittu parin viikon päähän, ja tiistaina Myffi sai taas uudet popot alle. Nyt kelpaisi siis kyllä treenata, mutta tuo kylmyys ei oikein houkuttele! Voihan sitä tietysti valmennuksessakin mennä ihan kevyesti, eli tuskin sitä täytyy lähteä perumaan ellei oikeasti ala olla lähemmäs -30 astetta pakkasta. Kyllä nyt vaan kelpaisi matka jonnekin lämpimään!

Pitänee nyt silti nauttia talvesta niin kauan kun sitä kestää. Syksynä oikein toivoin lunta ja pakkasta (tyhmä minä), ja nyt niitä sitten on. Onhan tuo maisema toki kivemman näköinen kun kaikkialla ei ole ihan vetistä ja harmaata, mutta eipä siitäkään ole niin hirveästi iloa jos sitä ei saa tallennettua kameralle ratsastuskuvien taustalle ;) Näillä pakkasilla on kuitenkin aika vaikeaa saada kuvaajia mukaan, eikä perus tarhakuvien ottaminen itseäkään hirveästi houkuttele kun tietää jo etukäteen miten jäässä sormet sen jälkeen on.

Tykkättekö te enemmän talvesta, vai oletteko kesäihmisiä niin kuin minä?
Miten te selviätte tallilla tässä kylmyydessä? :D

Kommentit

 1. Talvi kyllä on aivan ihanaa aikaa, mutta pakkasta on ihan järkyttävät määrät, joten terveydellisten juttujen takia en oikein voi ulkoilla, kun ulkona on se -27'c:D Tallilla käyn sen 2x/vko, joten kunnolla vaan päälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Michelin -miehinä vaan liikkeelle!

   Poista
 2. Mä tykkään talvesta, mikäli on semmonen hyvä talvisää eli paljon lunta, sopivasti pakkasta ja auringonpaistetta! Meillä on onneks kotona aika lämmin talli, mutta yks poni jota oon käyny nyt ratsastamassa asuu siirtotallissa ja se on ihan hirveetä pakkasella.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen -15 on just sopivan kylmä kun lumi on sellaista puuterimaista ja sitten jos saa vielä auringonpaistetta siihen lisäksi niin on oikein bueno keli! Tää -25 on jo pikkuisen liikaa.. :D Varmaan kivan kylmä siellä siirtotallissa, mutta mitäpä sitä ei hevosihmisenä tekisi että pääsee heppailemaan!

   Poista
 3. Itse sairastuin näin loman lopun kunniaksi eikä minun ole siksi tarvinnut laittaa nokkaani ulos :D Olen nimittäin niin vilukissa, että palellun jo niillä -10 asteen pakkasillakin! Myönnän siis olevani henkeen ja vereen kesäihminen :D Täällä meillä Etelä-Pohjanmaalla pitäisi kai hiukan lauhtua huomiseen mennessä ja toivon näin, niin uskaltaisin ehkä itsekin sinne tallille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin pitäisi olla huomenna vain -6, mutta tuulen takia senkin pitäisi tuntua -17.. :D On nää säänvaihtelut kummallisia, mutta ei se kyllä haittais jos tuo pakkanen hieman hellittäisi

   Poista
 4. Oi vitsit, kiva että löysin blogin jossa banneri on tuolleen reunasta reunaan menevä. Sulla ilmeisesti on mallina se Simplen viimeinen? Mut minkä levyinen sun blogipohja on ja gadgettipohja? Itse olen joskus pähkäillyt, kuinka sais kaikki keskitettyä siististi tällä mallilla ja olen arvellut että just tämä blogipohjan leveys vaikuttaa paljonkin...

  http://pinja-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ehdin mennä vaihtamaan banneria ennen kuin huomasin tän kommentin :D Mut joo, Simplen viiminen on käytössä ja koko blogin leveys 1100 & oikea sivupalkki 300 :)

   Poista
  2. Juu niimpäs teit :D Hieno banneri! ja kiitos vastauksesta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)