Vuoden ensimmäinen estevalmennus

kuvat (c) Aliina Ruotsalainen
Viime lauantaina oltiin taas valmennuksessa, mutta tällä kertaa estehyppelyiden merkeissä! Sain pitkästä aikaa Aliinan tallille mukaan kuvailemaan ja auttelemaan, ja oltiinkin siellä hyvissä ajoin laittamassa hevosta kuntoon ja rakentelemassa esteitä valmennusta varten. Esteet näette lopussa olevalta videolta joten niistä ei nyt sen enempää, mutta mitään ihmeellistä ei meille uuden tuttavuuden, trippelin, lisäksi oikeastaan menty. 

Aloiteltiin ihan sileällä, ja tein vähän temmonmuutoksia ja väistöjä molempiin suuntiin. Katjalla oli ääni vähän käheänä, joten meille tuli pari kertaa pieni kommunikaatiokatkos kun Katja sanoi yhtä ja minä kuulin toista. Selvittiin kuitenkin alkuverkoista kunnialla ja ruettiin välikäyntien jälkeen tulemaan pientä innaria molempiin suuntiin. Ekoilla kerroilla M tapansa mukaan vähän tuijotteli ja varmisteli, mutta pikku hiljaa se alkoi muistaa innarin idean ja sieltä alkoi tulla ihan kivojakin suorituksia. Oma katsekin pysyi aika hyvin katonrajassa, onneksi, koska sen kanssa on väännetty aika kauan.


Kun innari meni hyvin ruettiin tulemaan siihen perään muita esteitä. Oltiin rakennettu kolme pystyä, kaikki aluksi n. 70cm korkuisia. Hypyt oli ihan jees, mutta paikat oli vähän hakusessa ja kerran rysäytettiinkin tuosta keltatolppaisesta läpi kun en vaan muistanut ratsastaa kaarteen läpi. Jossain vaiheessa Katja nosti esteet 80cm korkeuteen, ja ihme kyllä parin viikon tahattoman hyppytauon jälkeen nuo 80cm pystyt ei tuntuneet hirveän isoilta. Isommille esteille paikat tuli paremmin, ja rata tuntui muutenkin sujuvammalta. En nyt hirveästi mitään osaa tuosta selittää, mutta videolta näette miten meni! Ihan lopussa innarista tosiaan tehtiin pieni trippeli, joka oli neidin mielestä vähän jännä mutta aika kivasti siitä kuitenkin yli mentiin, yhtä kieltoa lukuunottamatta tietenkin.


 
Myffi oli onneksi aika kiva ratsastaa. Se oli juuri sopivan energinen, muttei kuitenkaan kiirehtinyt tai lähtenyt viemään muutama askel ennen estettä niin kuin se teki torstaina kun mentiin itsekseen kavaletteja ja neiti vähän innostui. Nuo kiellot tuli vähän yllätyksenä, etenkin tuo pystylle tullut kielto kun olin ihan varma että tuollaisesta perus pystystä kyllä päästään yli ihan ilman mitään ongelmia. Esteen takana oleva valo kuitenkin taisi vähän jännittää Myffiä, joten sinällään kielto on ihan ymmärrettävä. Trippelille tullut kielto oli sitten ihan mun oma moka, mutta sinällään jännä kun en oikeastaan tajunnut nyppiväni laukkaa pois tajuttuani ettei askeleet sovi. 

Tästä tuli nyt hieman lyhyehkö valmennuspostaus, mutta ehkei se haittaa. Hirveästi kuvia mulla ei tuosta valmennuksesta ole, kun maneesissa ei kuvat oikein onnistu niin kannattaa ennemmin panostaa videoihin. Tykkään itsekin enemmän katsoa kuvien sijaan enemmän videoita estevalmennuksista, joten ei kyllä haittaa yhtään ettei hyppykuvat oikein onnistu. Niitä saa sitten ulkokaudella lisää! Kaiken kaikkiaan pienen hyppytauon jälkeen meni tosi kivasti, ja ensi lauantaina jatketaan samoissa merkeissä. Katsotaan jos saisin jonkun kuvaamaan silloinkin, mitään en lupaa mutta kaikkeni yritän ;) 

Miten teillä on alkanut treenit tänä vuonna?

Kommentit

 1. Tosi nätin ja kivan näköistä menoa sulla ja Myffillä - ootte kyllä edistyneet lyhyessä ajassa ihan superpaljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla että kehitys näkyy ulospäinkin! :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja video, teillä sujuu Myffin kanssa hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää, kiva että oli paljon videomateriaalia. :) Meidän treenit on vähän niin ja näin, no vauvaponin kanssa tulee touhuttua ja onneksi vuokraponilla pääsee ratsastamaan kunnolla. Muut onkin joko saikkulaisia tai pikkusiskon käytössä.. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)