Pohdintaa keväästä

ratsastuskuvista kiitos Aliinalle!

Joku on ehkä saattanut huomata että tuo epätavallisen aktiivinen postaustahti hiipui tammikuun loppua kohti lähes olemattomiin.. No, täällä ollaan taas! Koeviikko vei multa ihan tajuttomasti aikaa ja jaksamista, ja koska joinain päivinä pelkkä tallille lähtö tuntui ihan ylitsepääsemättömältä urakalta oli mun yksinkertaisesti pakko laittaa blogi hetkeksi jäihin. Nyt koeviikko on kuitenkin ohi (onneksi!) ja aikaa jää taas blogillekin. Paljon on taas ehtinyt tapahtua, joten nyt luvassa tällaista perus kuulumispostausta taas pitkästä aikaa.

Viime viikolla en oikeasti jaksanut ratsastaa kunnolla oikein minään päivänä, joten Myffikin sai siinä sellaisen kevyemmän jakson. Meillä oli tarkoitus olla lauantaina estevalmennus, mutta peruin sen sitten perjantaina kun M tuntui vähän epämääräiseltä selkään. Sen jalka oli torstaina hieman lämmin ja turvoksissa, joten annoin sille ihan suosiolla vapaan. Perjantaina jalka oli kuitenkin jo ihan normaali, joten kävin selässä kokeilemassa miltä meno tuntuu. M oli aika energinen ja ihan hyvin se liikkui, mutta jotenkin se ei vaan tuntunut normaalilta joten peruin sen valmennuksen ihan varmuuden vuoksi. Maanantaina Myffillä oli vielä vapaa, mutta tiistaina tehtiin puolen tunnin tehotreeni jossa hain vaan sitä kivaa muotoa ja testailin miten se oikealle taipuminen nyt hieronnan ja muutaman ylimääräisen vapaan jälkeen luonnistuu (vastaus: huonosti). Keskiviikkona käytiin sitten kouluvalmennuksessa tekemässä vähän puomijumppaa, ja M oli taas oma energinen itsensä ja harppoi puomien yli vähän liiankin innokkaasti. 


Tälle keväälle on tiedossa vaikka mitä, mutta ei ehkä ihan niitä tavallisimpia juttuja. Ollaan lähdössä klinikalle kuvauttamaan se kaularanka ja samalla ainakin tsekkaamaan Myffin suu kun se on ollut viime aikoina jotenkin tosi herkkis sen suhteen. Heinää on ollut karsinassa yön jäljltä lähes poikkeuketta, vaikka yleensä tuo ahmatti imuroi kaiken suuhunsa viimeistä kortta myöten. Kuolaintenlaitossa M vähän vastustelee, mutta ottaa ne kuitenkin suuhun eikä lähde niitä pakoon. Ratsastaessa se viskoo päätä ja joskus vähän ärsyyntyy alaturparemmin kiristyksestä, joten voi hyvin olla että siellä on jotain pieniä piikkejä tai jotain muuta häiritsevää. Lisäksi Myffin jalassa olevasta patista, siitä samasta mistä ollaan jauhettu jo monet kerrat, tuli maanantaina märkää mikä on ihan tosi outoa kun se ei ole nyt syyskuun jälkeen oireillut mitenkään muuten. Siihen tuli silloin ennen klinikkakäyntiä se rupi mitä ei enää lähdetty avaamaan, ja aiemmin se ei ole auennut ennen kuin nyt. Epäilen sen auenneen Myffin kolauttaessa itseään ihan kevyesti toisella jalalla siihen pattiin kun se meni karsinaan syömään heiniä, mutta melkoisen herkästä se sitten kyllä aukesi jos se siitä johtui! Siitäkin pitänee mainita klinikalla jos se ei lähde uudelleen rupeutumaan. Ei M kyllä sitä mitenkään arkonut vaikka painelinkin pattia ihan kokeillakseni jos se on kipeä, eikä sieltä sisältä tullut lisää märkää vaikka kokeilin puristaa sitä ulos. Yhtään en nyt siis tiedä mikä siinä jalassa on, mutta ehkä se taas siellä klinikalla selviää!

Kaularangan kuvauttamisen suhteen olin itse melko ehdoton jo viime viikolla, mutta nyt sain sille vielä vähän varmistusta kun juttelin asiasta eilen valmentajan kanssa. Edelliseen postaukseen tulikin aiheesta melko paljon kommentteja, ja haluan nyt vielä painottaa että omien havaintojeni perusteella en tätä päätöstä tehnyt. Valmentajammehan siis läpiratsastaa Myffiä ihan säännöllisesti, ja koska hän oli jo huomannut tällasita toispuolisuutta jota hänkään ei saanut korjattua, on huoli jonkinlaisesta rakenneviasta ihan aiheellinen. 


18.2 meidän kotitallilla järjestetään rataharkat joihin ollaan näillä näkymin menossa hyppäämään 60cm ja 70cm radat. Ihan 80cm rataa en viitsi vielä lähteä hyppäämään, kun vaikka mennäänkin valkuissa niitä ihan suht kivasti niin siellä tulee kuitenkin aika usein pudotuksia, kieltoja ja muita isompia virheitä. 10cm on kuitenkin loppujen lopuksi aika suuri ero estekorkeuksissa kun heppa on tällainen puolitoistametrinen eikä mikään 175-senttinen hujoppi.

Mitäs vielä.. Helsinki Horse Fair lähestyy, ja tänäkin vuonna on suunnitelmissa sinne lähteä. Mulla on ollut motivaatio ratsastuksen suhteen viime aikoina vähän hukassa, joten ehkä sellainen hevostentäyteinen messuviikonloppu saisi motivaation taas nousuun. Olen kuitenkin ruennut vakavasti harkitsemaan vuokraajan hankkimista (kyllä, minä joka joskus sanoin etten koskaan halua hevoselleni vuokraajaa) kun tuo koeviikko taas osoitti että lukio ei ole ihan helppo homma ja tämä nyt alkava jakso ei tule olemaan ainakaan helpompi kuin edeltäjänsä. Toistaiseksi liikutaan tosiaan vielä ihan ajatuksen tasolla tämän vuokraaja-asian suhteen, mutta totta puhuen Myffi voisi alkaa tienata niitä omia ruokarahojaan nyt kun sitä on saatu vähän rauhoiteltua ja kehitettyä niin käytöstavoiltaan kuin osaamiseltaankin. Itsellekin voisi tehdä ihan hyvää saada yksi tai kaksi tallivapaata päivää viikkoon niin voisi vaikka keskittyä kouluhommiin ihan kunnolla aina niinä päivinä. En tiedä, pitää nyt vielä miettiä.


Onko teidän hevosilla vuokraajia?

Kommentit

 1. Olipa kiva postaus! Toivottavasti kaularangan kuvista ei löydy mitään, toivottavasti löytyy, koska aina on kauheaa elää epätietoisuudessa!
  Me ollaan kanssa tulossa tonne rataharkkoihin ;) Tosin me kolataan menemään vaan ristikot ja ehkä joku 50cm hahaha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon, mutta sitten tulee se uusi ongelma että mites sitten ratkaistaan tämä toispuoleisuusdilemma jos sille ei ole mitään tietoista syytä mutta hieronnat ja läpiratsastukset ei auta..
   Siellä nähdään sitten! (jos nyt saan aikaiseksi ilmoittautua.. :D)

   Poista
 2. Tsemppiä kisoihin, kyllä te pian sitten sitä kasikymppiä kisaatte ihan sujuvasti, treeniä nyt vaan :) Tsemppiä myös sinne kaularangan kuvauksiin!

  VastaaPoista
 3. Mulla on Lotalla vuokraaja, joka suo mulle kerran viikossa vapaapäivän. Hän tosin vain maastoilee pollella, sillä en halua Lotan kanssa kenenkään itseäni "huonomman" ratsastajan menevän kunnolla etenkään ilman omaa valvovaa silmääni. Vuokraaja saa kuitenkin käydä myös arkiaamupäivisin niin usein kuin haluaa, vaikka itse menisin vielä illalla, mikä on suurta plussaa Lotalle; mikäs sen kivempi kuin aamulla rennolle maastolenkille ja illalla vaikka valmennukseen! Ollaan siis todettu vuokraaja tällä tavalla hyvin käteväksi, mutta toista Lopen kanssa treenaavaa henkilöä en tähän ottaisi! :D
  Mutta hei, tsemppiä radoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään haluais ketään treenaajaa, varsinkaan esteille. Sileäntuuppaukset vielä menee ja varmasti tekee Myffillekin hyvää, mutta esteillä ollaan kuitenkin vielä siinä vaiheessa että siihen en muita kyllä halua sotkemaan.
   Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 4. Minäki olin joskus sitä mieltä, ettei mun heppaan koske kukaan muu kun minä. :D mut kyl sut rupes kelpaamaan pari tallivapaata, kun ei ollut muuta sosiaalista elämää kun tallilla. Pontellakin on tällä hetkellä vuokraaja ja meillä natsaa ihan hyvin, vuokraajaki jaksaa mun hysteeristä huolenpitoo.. :D Just vuokraajaa ettiessä olin tosi tarkka ja tyrmäsinki jo heti kättelyssä monta ja vaan yks tuli kokeilee, joka sit jäiki vuokraamaan. Meillä oli kriteerinä täysikäisyys ja pitää olla osaava ratsastaja ton norsun vinouden takia. Kokeilumaksukin on iha ok ottaa, noiden hupiratsastelijoiden varalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kokeilumaksu on ihan ehdoton! Mullakin tulee sitten varmaan olemaan niin tiukat kriteerit että tuskin löytyy ketään niitä täyttävää vuokraajaa.. :D

   Poista
 5. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! Meillä ei ole vuokraajaa, mutta Nepalla on lisäkseni toinenkin ylläpitäjä joten päivät saa hyvin jaettua puoliksi :)
  Ja tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)