Kesä tulee ja tallipäivät pitenee

kuvat (c) Milla
Täällä päin on nyt viikon verran ollut joka päivä lämpöasteet nollan paremmalla puolella, joten näin kevättä vihaavana ihmisenä julistan kevään täällä olon sijaan kesän olevan täällä ihan kohta. Koulussa pyörähtää käyntiin viimeinen jakso, kenttä alkaa sulaa ja ratsastaessa ei enää tarvitse takkia - jes jes jes! Pidemmät päivät ja lämpimämmät kelit mahdollistaa myös sen, että tallilla tarkenee ja viihtyy aiempaa pidempään. Valehtelematta myös fiilikset on paremmat niin kaksi- kuin nelijalkaisillakin, ja energiaakin löytyy. Nyt menee siis melko hyvin, kun motivaatiota ja innostusta riittää sen verran ettei se katoa heti ensimmäisessä töyssyssä. Tällä hetkellä ainoa tosi ärsyttävä asia on koulussa alkava matikankurssi, koska en omaa matikkapäätä sitten yhtään ja olen aina vihannut sitä ainetta enemmän kuin mitään muuta. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että tämän kurssin jälkeen mun ei tarvitse enää koskaan opiskella matikkaa ellen niin itse tahdo (en todellakaan tahdo). Ehkäpä tästä siis selvitään, kun kurssin arvosanalla ei ole mulle enää edes mitään väliä- kunhan pääsee läpi!

Viime viikonlopun oli tarkoitus olla suht rento, mutta mites kävikään.. Lauantaina nukuin kohtalaisen pitkään ja lähdin sitten isäni ja veljieni kanssa kaupungille, josta mukaan lähti älyttömän paljon maksaneen lukiokirjakasan lisäksi uudet lenkkarit, juoksuhousut ja juoksutakki (kiitti iskä kustantamisesta ♥). Siitä tultiin ruokakaupan kautta kotiin, ja minä toimin tosiaan kuskina tuolla reissulla! Olen tässä helmikuun puolivälistä asti opetellut ajamisen jaloa taitoa, ja vaikken nyt olekaan kuin jonkun 13 kertaa ratin takana ollut, menee kaupunkiajo jo ihan kuin vettä vaan ja moottoriteilläkään ei tule enää paniikki vaihteiden vaihtamisen kanssa. En kuitenkaan pääse itse ajokokeeseen kuin vasta kesäkuussa, kun täytän vasta silloin 18, mutta ehdinpä ainakin harjoitella tarpeeksi! En tosiaan ole autokoulussa, vaan iskä opettaa mua joten saan ajaa juuri niin paljon kuin vaan ikinä haluan. Joka tapauksessa, kaupunkireissun jälkeen tuo ihana ja uskollinen eikä yhtään ärsyttävä, 30 vuotta vanha Mersuni pääsi pesulle, eikä siinä vierähtänytkään kuin tunti tai puolitoista kun puunattiin se veljen kanssa puhtaaksi. Onnea on valkoinen auto! (not) 

Auton pesun jälkeen pääsin taas ajamaan, tällä kertaa tallille. Kuskasin sinne läjän laatikoita, ja siivosin ensi töikseni meidän yläkerran hyllyt kaikesta turhasta roinasta. Heitin kaksi kassillista tavaraa roskiin, ja järjestelin kaikki muut kamat uudestaan siten, että mistään laatikosta ei tursunnut mitään yli vaan kaikki on nyt siististi omilla paikoillaan ja helposti löydettävissä. Totesin, että meillä on varmaan 15 loimea ja ihan liikaa turhia pinteleitä, ja toin kotiin yhden loimen, suojat ja muutaman huovan jotka lähtee pesun kautta myyntiin. Jos jotakuta kiinnostaa, ilmoittele kommenteissa! 


45 minuutin siivousurakan jälkeen lähdin vielä ratsastamaan Myffin, ja tehtiin ihan rento, puolen tunnin kevyt treeni. Keskityin vaan siihen, että ulko-ohja pysyi kädessä ja poni kulki muodossa, ja kävin vaan askellajit läpi rennosti isoja ympyröitä ja uraa pitkin puksutellen. Myffi toimi oikein hyvin, joten pidemmälle treenille ei ollut tarvetta. Välillä on ihan kiva mennä vaan rennosti ja ihan lyhyen aikaa, ja lopettaa heti kun meno tuntuu hyvältä. Siitä jää molemmille hyvä mieli, ja seuraavalla kerralla on sitten kiva mennä taas treenaamaan!

Eilen lähdettiinkin sitten valmennukseen, josta kaikki nämä kuvat on otettu. Ihan alkuun haluan huomauttaa että ei, en ole lihonut viittätoista kiloa tässä viikon aikana, vaan onnistuin vaan uutta urheiluhupparia ostaessa ja kahden koon välillä arpoessani valitsemaan juuri sen väärän, joka on juuri sen verran liian löysä että sen vetoketju painuu ratsastaessa kasaan ja luo illuusion hirveistä vatsamakkaroista. Ärsyttää kyllä ihan suunnattomasti, kun olin jo ottamassa pienempää kokoa mutta päädyin sitten jonkin aivokatkoksen kautta tähän suurempaan ja saan taas katua. Onneksi tätä voi käyttää muualla, kuten vaikka koulun liikkatunneilla tai ihan vapaa-ajalla liikkuessa.

Valmennuksessa keskityttiin siihen, että M kuuntelee pohkeita ja on muutenkin reaktiivinen ja vastaanottavainen. Alkuun tein voltit jokaiseen kulmaan ja molempien pitkien sivujen keskelle, ja sitten jäätiin ympyrälle hiomaan temponmuutoksia askellajien sisällä. Tehtiin kokoamisia ja askeleenpidennyksiä, ja M toimi ihan hyvin - ei niin hyvin kuin lauantaina, mutta ei niin huonosti kuin esimerkiksi ennen Villen valkkua. Olen nyt kokenut ihan oikean valaistumisen tuon ulko-ohjan merkityksen suhteen, ja se on kyllä helpottanut elämää huomattavasti. Myffi vielä kokeilee vähän sotia sitä vastaan, mutta antaa ihan kivasti periksi kun sitä hetken pyytää sisäpohkeella. Kaiken kaikkiaan tunnista jäi ihan kivat fiilikset, vaikka käsivarret olikin ihan kuolleet kun jouduin pitämään ohjat oikeasti käsissä Myffin viskoessa päätään protestoidessaan. Ja ei, ennen kuin joku kysyy, Myffin protestointi ei johdu mistään kiputilasta tms, vaan ihan vaan siitä, ettei se osaa vielä kulkea matalassa muodossa hirveän pitkiä aikoja, ja päätä viskomalla se yrittää päästä siitä muodosta pois. Tilanne ei kuitenkin korjaannu kuin harjoittelemalla, eli mun pitää vaan pitää vastaan eikä antaa löysää ja päästää ponia valumaan niin kuin aiemmin.


Valmennuksen jälkeen päädyin vähän extempore kuvauskeikalle Ronjan ja Ponten luo. Siellä vierähti aika ihan mukavasti, ja kun lähdin kotoa neljän aikaan ja palasin vasta puoli yhdeksältä, tuli oma tallireissu mukaan laskettuna sunnuntaina vietettyä hevosten parissa yhteensä kahdeksan tuntia. En valita, sillä olisihan sen vapaapäivän voinut huonomminkin viettää! Ehdinkin juuri aamupäivällä valitella miten en enää pääse hirveästi kuvailemaan muiden ratsastusta, niin sattui aika sopivasti tämä iltapäivän reissu. Kuvaaminen on kuitenkin ihan tosi kivaa, ja uusi, parempi kamera olisikin toivelistalla jotta kuvat jopa onnistuisi vähän nykyistä paremmin. En kuitenkaan tähän kuvausmäärään suhteutettuna vielä ainakaan raaski alkaa sellaiseen säästää kun muitakin menoja on jo ihan riittävästi, mutta ehkä joskus jos pääsisi kuvailemaan muiden ratsastusta hieman useammin.

Myffi NIIIIIIN tarvii tuollaisen otsapannan! (ja micklemit kelpais kans)
 

 Miten teidän viikonloppu sujui?

Kommentit

 1. Vähä venähti toi mun suunnittelema "pikareissu" tallille! 😂 Poni on nyt ruvennu kulkee jo sika kivasti, laukassaki, hyvä!
  Ja meitä voit aina tulla kuvailee ojan pohjalta ja pusikoista. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kuule ei haittaa yhtään! :D Ihan mielellään siellä aina käy Norsua moikkaamassa!

   Ja poni on kyl tosi jees nyt! Toivotaan että menee vielä eteenpäin eikä oteta takapakkia minkään suhteen..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)