Räpeltäen läpi + UUSI ULKOASU

kaikista postauksen kuvista iso kiitos Suville!
Meitä instagramissa seuraavat saattoivatkin jo tietää, että päästiin kuin päästiinkin osallistumaan kotitallin 1-tason kisoihin luokan ulkopuolisina, ja saatiin kartutettua hieman kisakokemusta niin kuskille kuin hevosellekin. Hypättiin tosiaan vain yksi luokka, joka oli kyllä ihan tarpeeksi meille kun kesän ensimmäinen kunnollinen hellepäivä sattui tietysti juuri kisapäivälle. Kyllä muuten kirosin likaisena kaapista löytyneitä kisahousuja, kun en niissä olevien tahrojen takia voinut laittaa vaaleita housuja jalkaan, vaan mun oli pakko lähteä helteeseen tummissa ratsastushousuissa. Lähdin tosiaan kotoa tallille jo ennen kahdeksaa, ja jo silloin lämpömittari näytti +20 astetta. Hyvä vaan, että se kesä tulee, mutta mieluummin olisin odotellut näitä helteitä vielä viikon ja viettänyt kerrankin juhannusta hyvässä säässä, kuin tuskastellut kisaradalla tummissa ratsastushousuissa lämmön laiskistamalla ratsulla.

Hypättiin tosiaan 60cm luokka, ja olin tietysti ulkopuolisena viimeisenä lähdössä. Olin kuitenkin tallilla jo pari-kolme tuntia ennen omaa starttiani, koska mulla ei tällä kertaa ollut ollenkaan apukäsiä mukana, ja näin ollen mun piti hoitaa hevonen satulointia vaille valmiiksi jo ennen rataan tutustumista. Onneksi varasin reilusti aikaa, ja ehdin opetella radan kaikessa rauhassa ennen radankävelyä. Apukäsien puuttumisen takia mulla ei nyt ole myöskään ratavideota, mutta onneksi kuvia löytyy reilusti!


Rata oli melko yksinkertainen, eikä erikoisesteitä ollut ollenkaan. Sarjaakaan ei radalta löytynyt, vaan yhtä suhteutettua linjaa lukuunottamatta kaikki esteet olivat yksittäisiä. Katsoin jo etukäteen esteitä ns. Myffin silmin, ja yritin parhaani mukaan päätellä, mitkä esteet olisivat todennäköisimmin herkkiksen mielestä järkyttäviä hevosensyöjiä. Lähes joka esteellä oli jonkinlaisia kukka-asetelmia joko maassa tai tolpissa, eli ihmeteltävää kyllä löytyi pienelle Myffille. Epäilin esteiden 2, 5 ja 8 olevan meille ne hankalimmat, sillä kakkosella oli tolpissa tosi paljon köynnöksiä, vitonen oli okseri jolle käännyttiin melko tiukasta kaarteesta ja kasilla oli esteen molemmin puolin siniset täytteet seuraavaa luokkaa varten. 

Meidän verkka oli maneesissa, jossa oli tietysti helteellä ihan älyttömän kuuma. En siis verkannut hirveästi, vaan otin muutaman kierroksen ravia kumpaankin suuntaan, jonka jälkeen nostin laukan, testasin, että ponista löytyy kaasut ja jarrut, ja otin sitten muutaman verkkahypyn niin pystylle kuin okserillekin. Sitten jäinkin jo kävelemään, ja kävelin parin ratsukon suoritusten ajan. Sitten olikin jo meidän aika startata, ja olin jotenkin niin omissa maailmoissani siinä maneesin ovella vuoroa odotellessani, että meitä edeltävän ratsukon suoritus meni täysin ohi. Olin melko levollisin mielin, sillä en itse jännitä kisoissa niinkään itse suoritusta, vaan ennemminkin sitä, onko mulla kaikki tarvittavat paperit mukana ilmoittautumista varten, osaanko mennä oikeaan aikaan verkkaan jne. Siinä vuoron koittaessa havahduin kuitenkin omista maailmoistani todellisuuteen, ja silloin meinasi iskeä pieni paniikki kun en ehtinytkään kertaamaan rataa mielessä enää viimeistä kertaa ennen suoritusta. Päätin kuitenkin olla jännittämättä radan muistamista, sillä mun jännitys tarttuu Myffiin ihan tosi helposti, ja silloin koko homma menee pipariksi. 


Ajattelin ensin, etten hyppää ykkösestettä ennen varsinaista suoritusta, vaan lähden vaan suoraan radalle. Siinä tuomareiden ohi mennessä päätin sitten kuitenkin ottaa sen yhden extrahypyn siihen alkuun, ja hyvä niin - M vetäisi nimittäin liinat kiinni, ilmeisesti vieressä seisoneesta liputtajasta järkyttyneenä, ja tyssäsi ykkösesteen juureen. Sain sen kyllä pungettua siitä yli, mutta puhtaasti se ei tainnut mennä. No, onneksi sitten varsinaisella radalla päästiin jo paremmin yli, kun varmistin raipalla että Myffi varmasti ymmärtää, ettei tuollaiset slidestop-paikaltaanhyppykombinaatiot tuota tulosta. Hyppy oli puhdas, ja matka jatkui melko hyvin kakkoselle. Tie oli kuitenkin pitkä, ja kakkoselle kaartaessa laukan vauhti hiipui ja sain taas varmistella melko paljon, että M menee varmasti yli. Yllätyksekseni se ei kuitenkaan kyttäillyt tolppien köynnöksiä, vaan säästi kyttäilyt kolmoselle, pienelle, ylläolevissa kuvissa näkyvälle okserille, jonka vieressä olevat kukkaruukut olivat Myffille taas maailmaa suurempi asia. Tästäkin esteestä mentiin punkemalla yli, mutta nelonen menikin sitten onneksi jo paremmin, kun sille oli suhteutettu tie. Kaarros neloselta vitoselle huoletti itseäni hieman etukäteen, mutta M kääntyi yllättävän näppärästi ja liiteli vitosesta yli kuin vanha tekijä. Kutoselle meinattiin taas tyssätä, kun tie oli jälleen melko pitkä. Päästiin kyllä hyvin yli, mutta en nähnyt paikkaa sitten ollenkaan kun Myffin laukka oli niin verkkaista. Seiskalle kääntyessä napautinkin sitten taas raipalla, ja taisin siinä jopa ääneen sanoa että "mene nyt", ja päästiin okserista puhtaasti yli vaikka hyppy olikin auringosta varjoon päin. Perusradan viimeinen meni hyvin, päästiin puhtaasti yli ja saatiin jatkaa toiseen vaiheeseen. Ja kappas vaan, toisen vaiheen ensimmäinen este tulikin sitten ryminällä alas, kun en taas nähnyt paikkaa sitten millään. Yleensä tuollaisissa tilanteissa M lähtee hyppyyn mieluummin askelta kauempaa kuin ihan pohjasta, kun estekorkeus ei kuitenkaan ole tuon korkeampi. Nyt se päätti kuitenkin ottaa vielä yhden pienen askeleen, ja itse tietysti suureen hyppyyn valmistautuneena häiritsin Myffin miniaskeleen ottoa eikä se päässyt ponnistamaan tarpeeksi ylös. Rysäytettiin siis aika lailla esteen päälle, mutta päästiin jatkamaan matkaa seuraavalle esteelle. Loppurata menikin sitten ihan hyvin, ja sain jopa laukkaa hieman aktiivisemmaksi niin, että hypyt alkoi näyttää jo vähän enemmän hypyiltä kuin joiltain ihme räpellyksiltä. 

tämä on ehkä oma suosikkikuvani kaikista, vaikka omat kädet tekeekin taas mitä sattuu.. tässä siis neloseste
vitonen, huomatkaa miten olin jo varautunut kieltoon ja unohdin myödätä kädellä.. Onneksi Myffi hoitaa!
Kutonen. Tästä kuvasta tulee ihan mieleen heppalehtien sarjakuvat, kun niissä on aina tällaisia ihmeellisiä, vinoja hyppyjä ja hienoja esimerkkejä esteistunnasta.. :D Huomatkaa myös mun true-esteratsastajan katse..
seiska
kasi, ja onneksi parempi katse
kymppi - lihapulla liitää!
12
ja radan jälkeen tietysti hepalle taputukset, vaikka kuski tekeekin salaa kuolemaa tuolla selässä tummissa vaatteissa turvaliivi päällä ja kiroaa mielessään sitä, että jätti kannukset kaappiin

Mä olen ihan tyytyväinen meidän rataan, vaikka se olisi tietysti voinut mennä paremminkin. Luotin vähän liikaa siihen, että M innostuu radalle päästyään ja liikkuu itse eteen, joten se, että jouduin kannustamaan sen yli lähes joka esteestä eikä se laittanutkaan esteheppamoodia päälle ja kaasutellut itse menemään, sotki hieman omia suunnitelmia siitä, miten meinasin radan ratsastaa. Omaan istuntaani en ole hirveän tyytyväinen, sillä etenkin kädet teki vähän mitä halusi ja myötäys unohtui melko usein. Mutta kuten sanottu, onneksi oli suht pieniä esteitä! 60cm on meille juuri sellainen korkeus, että uskallan laittaa Myffin menemään yli vaikka kuinka huonolta ponnistuspaikalta pelkäämättä sitä, että hyppy heittää minut irti satulasta. Tätä korkeammilla esteillä mulle tulee itselleni jokin blokki päälle, ja jään mieluummin nyppimään laukkaa lyhyeksi kuin ratsastamaan eteen hyvän ponnistuspaikan löytämiseksi. Jo 10cm korotus esteisiin vie multa rohkeutta esteelle ratsastamisesta ja hyvän paikan löytämisestä. Tuntuu hullulta, että talvella mentiin 80cm ratoja kuin vettä vaan, ja nyt 70cm tuntuu jo ihan ylitsepääsemättömältä (vaikka mentiin kyllä viime viikonloppuna 70cm rata puhtaasti valmennuksessa). No, ehkä tämä tästä!


Huomasitte varmaan, että ulkoasu koki melko radikaalin muutoksen. Sain viimein säädettyä tähän blogpohjaan jonkinlaisen bannerin, joka sattuu edes suunnilleen oikealle kohdalle ulkoasua. Tykästyin tähän pohjaan vähän yllättäen, sillä olen aiemmin kironnut sellaisia blogeja, joissa postaukset pitää koneellakin klikata erikseen auki. Myös tuo mukana seuraava yläpalkki ärsytti joskus ihan suunnattomasti (ja totta puhuen ärsyttää vieläkin), mutta tässä mallissa se on onneksi melko pieni ja huomaamaton, eikä ärsytä ainakaan omaa silmää hirveän pahasti. 

Jos ihmettelette, minne lukijapalkki, blogiarkisto, esittely ja muu sivupalkin sisältö katosi, niin ne löytyvät tästä lähin vasemmasta yläkulmasta aukeavasta valikosta. Tämä tulee vaatimaan hieman totuttelemista minultakin, mutta tykkään tämän blogipohjan siististä, yksinkertaisesta ja huolitellusta ulkonäöstä ihan älyttömästi. Kertokaa toki mielipiteitänne ulkoasusta, ja parannusehdotuksia saa myös antaa jos sellaisia tulee mieleen!

Oletteko te olleet viimeaikoina kisoissa/onko kisoja tulossa?

Kommentit

 1. Olen itsekin miettinyt ulkoasun vaihtamista johonkin näistä uusista "erilaisista" malleista, mutta loppujen lopuksi ne ovat liian erilaisia minulle, taidan olla osa massaa :D Tähän blogiin sopii kyllä hyvin ja siisti, simppeli ulkoasu on minunkin mieleeni.

  Aivan ihania kuvia kisoista ja Myffi näyttää olevan niin elementissään, aina iloinen tai super keskittynyt katse :D Ja noista estekorkeuksista - tiedän todella miltä tuntuu kun yhtäkkiä taantuu 20 senttiä rataesteissä alemmas ja korkeammat näyttävät aivan kamalilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Myffi kyllä tykkäsi, mutta vähän ehkä kaikki jännät kukkakoristeet söi sitä intoa. Ja se on muuten jännä, miten nopeasti korkeammat esteet alkaa tuntua tosi pelottavilta kun pitää pientä taukoa hyppäämisestä! Ei tarvitse pitää kuin viikko tai kaksi väliä, ja alkaa jo tulla ongelmia..

   Kiva kuulla, että ulkoasu miellyttää! Itse en ole vielä ihan tottunut, mutta tykkään kyllä itsekin paljon vähän huolitellummasta ja ei-niin-yleisestä asettelusta :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja hieniósti te menette, todella kivoja kuvia. Mutta ulkkari ei oikein oo mun mieleen... Se on liian.. valkoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valkoinen ulkoasu oli tavoitteenakin, itse kyllä tykkään! Ymmärrän kyllä, jos ei ole kaikkien mieleen.. :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Tää ulkoasu on kyllä kivan siisti ja yksinkertainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että tykkäät! :)

   Poista
 4. No sattuipa just se kuuma kesäpäivä teidän kisapäivällenne, ehkä ens kerralla sitten parempi tuuri! Teillä näytti menevän ainakin kuvista päätellen oikein mainiosti, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla sitten löytyisi se este moodi päälle, eikä Myffiä tarvitsisi kannustaa koko ajan eteenpäin! Mutta siis oli kyllä hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on tätä meidän tuuria :D Ehkä ensi kerralla sattuu sitten paremmat sääolosuhteet! Meno näyttää tosiaan kuvissa huomattavasti helpommalta kuin mitä todellisuudessa oli, Suvillekin sanoin jo että onneksi kuvissa ei näytä yhtä työläältä tuo ratsastus kuin miltä selkään tuntui.. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)