Hups


Kesä oli ja meni, ja blogin päivittely jäi siellä jossain vaiheessa ihan totaalisesti pois päivärytmistä. Elokuun aikana postauksia ei tullut yhtään, ja heinäkuussakin hieman heikohkosti. Iloksenne voin ilmoittaa, ettei postaustahti todennäköisesti tule tästä yhtään kiihtymään - tämänkin postauksen julkaisen vain päivittääkseni teitä ajan tasalle meidän kuulumisista, ettei sitten joskus kun tänne jaksaa taas raahautua ole puolen vuoden verran kuulumisia kerrottavana.

Kuulumisia on paljon, kuvia jonkin verran ja aikaa rajoitetusti. Älkää siis taas ihmetelkö omituisia lauserakenteita tai mahdollisia kirjoitusvirheitä, koska multa on jo aikamoinen saavutus jaksaa raapustaa tänne yhtään mitään. Aiemmin mainitsemani krooninen väsymys jatkuu yhä edelleen, eikä kouluviikot helpota asiaa yhtään kun koulua on lähes joka päivä kahdeksasta neljään ja tehtävänä on ollut vaikka mitä enkun preleistä bilsan tehtäviin, joista en ymmärtänyt hönkäsen pöläystä. Nyt tulevana maanantaina tämä yo-urakka lähtee viimein käyntiin enkun kuuntelukokeella, ja sitä seuraavalla viikolla onkin sitten tosi kyseessä enkun kirjallisen sekä biologian kokeen kanssa. 

Nyt saa kuitenkin koulusta höpöttäminen riittää. Palataan hetkeksi ajassa taaksepäin elokuuhun, josta ei tosiaan blogissa ole minkäänlaista dokumenttia. Vietin itse elokuussa kaksi viikkoa Kreikassa Ateenan auringon alla,  ja tuona aikana ponia liikutteli pääosin Ronja (jota on myös kiittäminen myöhemmistä ratsastuskuvista). En oikein osaa kertoa täällä tuosta reissusta sen tarkemmin kun olen tottunut kirjoittelemaan vaan heppajutuista, joten voitaisiin siirtyä "pienen" kuvapläjäyksen jälkeen reissun jälkeisiin kuulumisiin. 


Pääsin tosiaan suoraan reissusta takaisin koulunpenkille ja takaisin normiarkeen tasapainottelemaan koulua ja hevostelua. Kirjoitusten takia olen pitänyt Myffillä nyt hieman kevyempää jaksoa, ja se on pyörinyt liinan päässä hieman normaalia enemmän. Ajan säästämiseksi olen ratsastanut paljon ilman satulaa (koska se satulan laitto viekin ihan älyttömästi aikaa) ja juoksutellut ponia, ja pyrkinyt kiireestä huolimatta liikuttamaan sitä joka päivä jollain tavalla, sillä se on kasvattanut kesän aikana itselleen oikein muhkean kesämahan. Leikkasin siltä jo ruoka-annokset puoleen ja varmaan kysyn kohta uudelleen jos sen saisi siirrettyä pois vapaalta heinältä, niin se tekisi päivisin muutakin kuin mussuttaisi heinää kavereiden kanssa. Pari kertaa ollaan treenattu hieman enemmän tosissaan, mutta hirveästi ei ole itselläni ollut innostusta sellaiseen. Valmennuksissa ei olla käyty kertaakaan, vaikka eilen mulle olisi tarjoutunut extempore-tarjous osallistua tunnin varoitusajalla Ville Vaurion valkkuun kotitallilla. Päätin kuitenkin jättää menemättä, sillä kävin eilen ensimmäistä kertaa viikkoon ponin selässä (rokotusloma), eikä ihan houkuttanut lähteä heti valmennukseen vetämään treeniä hiki hatussa, kun se ei paremmalla valmistautumisellakaan varmasti olisi houkuttanut ihan yhtä paljon kuin ennen. Lisäksi Ronja oli tulossa kuvailemaan ja ridailemaan ponia, joten päädyttiin treenaamaan itsekseen kentällä.


En osaa itse ratsastaa enää oikein ollenkaan, kun kesän aikana on tullut pidettyä hieman taukoa siitä puuhasta. Nämä kuvat osoittautuivat kuitenkin siedettävimmiksi kuin ajattelin noin oman asennon kannalta, vaikka epätavallista könötystä onkin havaittavissa. Voitte kuitenkin sen sijaan keskittyä vaikka mun kiiltäväkarvaiseen poniin, joka kiiltää noin kirkkaasti siksi, että olen pessyt sen perusteellisesti shampoolla korvista häntään kahdesti kuluneen viikon aikana. Poni on nimittäin ruennut piehtaroimaan aiempaa enemmän, ja sai jo muutama päivä ensimmäisen pesun jälkeen muutettua karvansa värin ruskeasta harmahtavaksi, kun siihen kiinnittynyt hiekka ei lähtenytkään pöläri-kumisuka-hikiviilayhdistelmälläkään irti. Voinkin muuten lämpimästi suositella Solhedsin Derma4 Gentle -shampoota kaikille, jotka harkitsevat hevosensa pesua näin kesän jäljiltä. Olen tällä pessyt ponin nyt yhteensä kolme kertaa (joista kahdella se on seissyt tattina paikallaan välittämättä vesiletkusta vaikka se tulee välillä jopa korvan taa kastelemaan), ja joka kerta ponin karva on jäänyt tosi pehmeäksi ja kiiltäväksi! Pesinpä kerran tällä samalla aineella harjan ja hännänkin, ja hännän takut selvisivät kuin itsestään. Ei tarvinnut hirveästi häntää kampailla, että se oli taas siisti ja selvä! 

Eilen tosiaan innostuin ottamaan muutaman hypyn oman sileäntreenin päätteeksi ennen kuin Ronja kiipesi taas ponin selkään. Mähän en siis ole hypännyt kunnolla sitten jonkin taannoisen kesäkuisen valmennuksen (tämäkin villi veikkaus kun en todellisuudessa muista olenko hypännyt kertaakaan rataharkkojen jälkeen kunnolla). Jotain pieniä kavaletteja on tullut aina silloin tällöin mentyä, mutta nyt rohkaistun hyppäämään jopa huiman 60cm esteen, joka ei taas ensimmäisen kerran jälkeen tuntunut miltään vaikka se eka hyppy taas jostain syystä vähän jännitti - ehkä siksi, että myös Myffillä on jäänyt hyppääminen vähemmälle ja meiltä molemmilta puuttuu nyt se rutiini tekemisestä. Poni tietysti innostui esteistä tavalliseen tapaansa, ja hieman normaalia enemmän sain kyllä pidätellä ettei lähdetty hyppyyn kahta askelta liian kaukaa. Ihan hyvin se kuitenkin noin yleisesti ottaen meni, ja olihan se tietysti ihan hauskaakin! 

ekat hypyt oli tyylikkäitä, selättömiä sukelluksia
kuski ehkä hieman liioittelee istuntaa
..ja viimeisillä hypyillä lihapulla innostui toden teolla :D

Kommentit

  1. Tosi kivoja kuvia, ja toivottavasti sä innostuisit vähä useemmin kirjottelemaan ;D

    hullujenmatkassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla teistäkin pitkästä aikaa! Itsekkin olen ollut tosi epäaktiivinen niin oman blogin kirjoittelussa, kuin toisten postauksien lukemisessakin... :) Kivoja kuvia tässä postauksessa, tuli hirmuinen reissukuume kun katseli noita reissukuvia! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)