Uuteen nousuun?


Hei taas pitkästä aikaa! Muutama kuukausi on taas edellisestä, hyvin sekavasta postauksesta vierähtänyt, mutta nyt on taas tultu elämässä eteenpäin ja aikaa saattaa jopa riittää blogillekin. Motivaatiosta en ole vielä ihan varma, mutta katsotaan! Ajattelin näin joulun kunniaksi raapustaa jotain tännekin, ihan puhtaasti Ronjan innoittamana kun hänkin pitkästä aikaa kirjoitteli jotain omaan blogiinsa. Ehkä tässä alkaa pikku hiljaa innostus palaamaan tätä blogin kirjoittamistakin kohtaan, ken tietää? 

Hirveän paljon on taas ehtinyt tapahtua, ja vähän on vanhempiakin juttuja kertomatta kun viimeisin postaus oli vähän mitä oli. Mulla pyörähti koulussa viimeinen jakso käyntiin, ja sekin sisältää vain 1,5 kurssia joten koulussa ei tarvitse istua kuin max. viidellä oppitunnilla viikossa. Nettilukiossa on vielä muutama kurssi tehtävänä, mutta ne etenee ihan mukavaan malliin ja valmistuu varmasti vielä tämän vuoden puolella. Sitten olisikin aika paneutua taas ylioppilaskokeisiin, mutta nyt keväällä meillä on onneksi sellainen ihana asia kuin lukuloma, että saa ehkä vähän luettuakin (vaikka olihan kesälläkin kesäloma, heh). Mulla on kirjoitettavia aineita nyt yhteensä neljä, kun lähden perfektionistina uusimaan englannin ja nostamaan nyt syksyllä lukematta saadun E:n L:ään. En tosiaan nyt syksyllä lukenut englannin yo-kokeeseen yhtään. En ottanut edes kirjoja kaapista, niin hyvin mä siihen kokeeseen panostin :D Nyt ajattelin kertailla vähän sanastoa, koska siitä se L oikeastaan oli kiinni. Sen lisäksi pitäisi lukea ruotsia ja historiaa, ja äidinkielen osalta luotan siihen, että nämä viimeiset kurssit auttaa valmistautumaan niihin. Kirjoitan nyt jo kuulemma E:n tasoisesti, joten ei tässä mitään hätää taida olla.

poni yhtä pirteänä kuin aina ennenkin
Hevosrintamalla tapahtuu myös melko isojakin muutoksia. Me ei olla valmentauduttu nyt syksyllä yhtään, vaan ollaan vaan treenailtu rennosti itsekseen ja nautittu siitä itse asiassa aika paljon. Todennäköisesti ei lähdetäkään valmentautumaan ainakaan heti vuodenvaihteen jälkeen jos silloinkaan, kun treenaaminen tuntuu niin paljon kivemmalta näin itse tehtynä. Otin ehkä silloin aktiivisen valmentautumisen aikana liikaa paineita kehittymisestä, jolloin siitä alkoi tulla vähän pakkomielteistä. Muistan, miten pettynyt olin aina kun sattui vaan olemaan huonompi päivä jolloin mikään ei tuntunut sujuvan. Nykyään nuo päivät on ihan fine, kun kisasuunnitelmia ei ole eikä tule, ja suurin tavoite on pitää tekeminen kivana molemmille. Eikä sillä, että me edes päästäisiin kisaamaan, kun hektisen kesän jälkeen havahduin siihen, että Myffin rokotukset oli menneet umpeen ja ne tuli sitten otettua pari viikkoa jälkikäteen. Eläinlääkäri tarjoutui kyllä laittamaan päivämäärän siten, että päästäisiin halutessamme kisaamaan kun rokotuksissa ei ollut kuitenkaan mitään ihmeellistä, mutta sanoin ihan suoraan että itseäni ei kilpaileminen nyt kiinnosta millään lailla, joten laitettiin passiin ihan oikea päivämäärä. 

Meidän omat treenit on tuottaneet tulosta, ja ollaan oikeasti jopa kehitytty (tai Myffi ainakin) vaikka ollaankin vaan puskailtu ja menty fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä meillä ei ole edes satulaa, kun satulansovittaja kävi toteamassa meidän satulan täysin käyttökelvottomaksi (suora lainaus: "täähän on ihan liru") ja sanoi suoraan, että uuden ostaminen tulee halvemmaksi kuin vanhan muokkaaminen. Olihan tuo tiedossa, ettei nykyinen Myffille täysin istu, mutta silti hieman ketuttaa aloittaa taas se satulan etsiminen. Ollaan kuitenkin erään samassa tilanteessa olevan tallilaisen kanssa päätetty välttää postitusrumba ja lähteä jossain vaiheessa yhdessä Hipposportille satulastudioon, jotta löydetään (toivottavasti) kerralla se oikea satula, joka sopii niin hevoselle kuin ratsastajallekin. M on kyllä toiminut ihan älyttömän kivasti nyt myös ilman satulaa, ja on väläytellyt niin hienoa ravia ja liikkunut niin hienossa muodossa, että leikillään jo sanoin ettei me mitään satuloita tarvita. Säästyisihän siinä muutama satanen kun sitä ei ostaisi, mutta olisi se kyllä välillä ihan kiva päästä keventämäänkin.. :D


Meillä on tosi kivasti lunta täällä Mikkelissä, ja ollaankin jo suunniteltu Ronjan kanssa joulukuvauksia tähän lähipäiville. Samalla yritän saada pari videopätkää Myffistä liikkeessä jotka yritän sitten saada julkaistua joko tänne tai Instagramiin, jotta pääsette tekin sitten näkemään miten hienosti tuo poni nyt liikkuu! Siltä on kesämahakin sulanut jo lähes kokonaan, eikä se ole enää läheskään yhtä pallomainen kuin kesällä. Tarhanvaihdolla oli kyllä suuri osuus asiaan, kun Myffi joutui pois jatkuvan heinäbaarin luota. Yksi tallilainen jo sanoikin sen olevan aika kivassa lihaskunnossa tällä hetkellä, mutta kyllä se omaan silmään saisi olla vielä hiukan hoikempi. Nämä kuvat ei nyt kerro teille oikein mitään ponin kunnosta kun se on vuorattu loimiin, mutta ei voi mitään. Jos sitä kohta saisi taas pitkästä aikaa ratsastuskuvia, kun edelliset on sieltä elo-syyskuulta.

En oikein osaa muuta tähän tarinoida, mutta puhelinkuvien muodossa voisin ehkä tulla kertomaan jotain pienempiä kuulumisia kuluneelta syksyltä. Oman haasteensa tähän tuo se, että onnistuin tuossa pari kuukautta sitten pudottamaan puhelimeni vessanpönttöön farkkujen takataskusta kun olin harjaamassa hampaita, ja iPhonehan ei tietysti kymmenen sekunnin kylvystä oikein pitänyt.. Mukanaan se vei sadoittain kuvia ja muutamia tärkeitä muistiinpanoja, mutta onneksi sain jo tilalle uuden - tosin käytetyn - puhelimen jonka kamerarullaa olen täyttänyt melko ahkerasti. En uskalla taaskaan lupailla mitään tarkkoja päiviä seuraavalle postaukselle, mutta uskoisin että nyt kun tätä vapaa-aikaa on päivisin hieman runsaammin, ehdin jo ensi viikon aikana tänne uudemman kerran palailemaan. Instagramissa (@pronssijouhi) kuulumisia kuulee ainakin hieman useammin kuin täällä (mm. eilen yritin päivitellä sinne jotain my day -tyyppistä jota voisin hyvin tehdä jatkossa uudemmankin kerran), eli se kannattaa käydä ottamassa seurantaan jos ei vielä ole. Olen myös hieman miettinyt sarahah-tilin perustamista, jos teillä on jotain kysyttävää tästä meidän tauosta tai ihan mistä vaan. Toki perus kysymyspostauskin voisi onnistua, jos sellainen yhtään teitä kiinnostaa. Ilmoitelkaa kommenttiboksissa mahdollisista toiveista, niin pistetään toteutukseen! Muilta tulevia toiveita kun on paljon kivempi toteutella kuin omia ideoita.. :)

lumisade on kyllä ihanaa, mutta se pilaa kaikki kuvat. etenkin, kun en ole kameraan juurikaan lomareissun jälkeen koskenut

Kommentit