Pari sanaa Helsinki Horse Fairista


Aivan kuten kahtena edellisenäkin vuonna tähän aikaan vuodesta on taas aika puhua Helsinki Horse Fairista! Sain jälleen messuille bloggaajapassin, mutten todennäköisesti tällä kertaa pääse messuille osallistumaan ylioppilaskirjoitusten takia. Passia hakiessa en tajunnut vielä että messut on juuri viikkoa ennen kirjoituksia, joten todennäköisesti tuo viikko tulee vietettyä kotona nenä kiinni kirjassa messuilla pyörimisen sijaan. Jos sitten vaikka lähtisi Tampereelle myöhemmin keväällä, ken tietää. Helsinkiin olisi kuitenkin kiva mennä, sillä kahtena aiempana vuonna olen viihtynyt siellä paremmin kuin hyvin ja raahannut kotiin aina kassikaupalla uutta tavaraa! (tavaran hankkiminen ei välttämättä ole hyvä asia, riippuu näkökulmasta :D)

Ajattelin kuitenkin perinteitä kunnoittaen puhua hieman Helsingin messuista, koska miksipä ei. Postausideat on muuten hieman hukassa nyt kun mitään järin erikoista ei meidän elämässä tällä hetkellä tapahdu (poikkeuksena penkkarit huomenna, joihin liittyvästä erikoisprojektista tulette varmasti kuulemaan täällä jonkin ajan kuluttua). Saadaan loppuviikosta pari satulaa sovitukseen ja niiden testailusta saattaa sitten tulla jopa kuvamateriaalia - ja videotakin jos penkit sopii itsellekin niin että pystyn niissä kunnolla istumaan. Muuten puksutellaankin taas ilman penkkiä, kun totesin sovituksessa olleet Mustangin ja Sydneyn epäsopiviksi ja lähetin ne takaisin. 


Messujen ohjelma näyttää tänä vuonna älyttömän mielenkiintoiselta. Aiempiin vuosiin verrattuna ohjelma vaikuttaa monipuolisemmalta, ja vähän jo siksi harmittaa jos tuonne ei tänä vuonna pääse itse lähtemään. Ohjelmaa selaillessani silmiin pisti muutama tapahtuma, jotka ehdottomasti katsoisin jos paikalle pääsisin:

FYSIOTERAPIA - HEVOSEN SELKÄ JA LANTIO
"Fysioterapeutti tri Heli Hyytiäinen Vihdin Eläinfysioterapiasta luennoi aiheesta fysioterapia/hevosen hyvinvointi, jossa aiheena hevosen selkä ja lantio."

Tämä olisi ehdottomasti sellainen ohjelmanumero jonka menisin katsomaan! Myffi hierotaan melko säännöllisesti noin 8 viikon välein (tosin nyt ollut pidempi tauko kun poni on pysynyt hyvin vetreänä kun ei ole ollut satulaa) ja jokaisessa hieronnassa suurimmat ongelmat löytyy ristiselän alueelta. Olisi siis mielenkiintoista kuulla fysioterapeutin luennointia juuri meidän ongelma-aluetta käsittelevästä aiheesta!
KUVAUS JA KUVANKÄSITTELY
"Hevoskuvaajien kärkeen kuuluva Susanna Lehto, tutummin Suvililja, kertoo hevosvalokuvauksen keskeisimmistä asioista sekä demonstroi kuvankäsittelyä."

Kukapa meistä ei olisi nähnyt Suvililjan kuvia blogeissa ja/tai Instagramissa? Hevoskuvaukseen ja kuvankäsittelyyn liittyvät luennot ovat aina mielenkiintoisia, ja erityisesti nyt kun pyörittelen päässäni ajatusta uuden kameran hankkimisesta..


PRIX DE KRAFFT - ESTETEHTÄVÄLUOKKA SHETLANNINPONEILLE
"Vuoden 2018 Horse Fair-messujen hevosrotu on shetlanninponi! Shetlanninponeille pidetään kutsukilpailu Prix de Krafft, tehtäväesteratsastuksessa (20 ponia), jossa ponit hyppäävät luokan A tai B vaihtoehtoina."

No hei, kukapa ei haluaisi nähdä kun shetlanninponit hyppää?


MUUT ESTERATSASTUSLUOKAT

Tottakai. 


VARUSTEUUTUUKSIA
"Just Dressage esittelee uusia hevosystävällisiä ja hevosen liikettä parantavia varusteuutuuksia."

*kuvittele tähän emoji pois lentävästä rahanipusta*


Exposta on tietysti pakko puhua. Mainitsin joskus, että mielestäni Helsingin messujen expo on jopa parempi kuin Tampereen. Tampereella en kuitenkaan koskaan ole ollut hevosenomistajan roolissa, joten en uskalla väittää tämän olevan täysin totta. Helsingin messujen expo on kuitenkin oikeasti todella hyvä! Paikalla on ollut molempina aiempina vuosina laaja kirjo erilaisia näytteilleasettajia, ja kuten sanoin, mukaan on aina tarttunut kassikaupalla tavaraa. Tänäkin vuonna paikalle näyttää saapuvan muun muassa Just Dressage, Reitsport Manski, Hevari, Reunos ja monta muuta yritystä, joiden kojuille saa varmasti halutessaan (ja tahtomattaankin) palamaan paljon rahaa. Messuilla on aina hyviä tarjouksia, ja Horse Fairin nettisivut vinkkaavat jo etukäteen Criollon lisäravinteiden olevan messuille -15%! Paikan päällä vastaan tulee aina toinen toistaan parempia, joskus odottamattomiakin tarjouksia, jotka eivät tällaiselle herkästi heräteostoksiin sortuvalle henkilölle - tai ainakaan tämän lompakolle - ole oikein hyvä juttu. Esimerkiksi viime vuonna Reunoksella oli sunnuntaina enkkuviltit tarjouksessa, ja niinhän siinä kävi että vaikka jo lupasin etten osta enää mitään, olin hetken päästä satasta köyhempi mutta rahanmenetyksestä huolimatta onnellinen enkkuviltin omistaja!


Viime vuoden saalis. Putsit, enkkuviltti, harjakassi, karvasuojat ja juoksutusvyö yhä edelleen päivittäisessä/viikoittaisessa käytössä. Chia de Gracian rehut ja LikIt syöty jo aikaa sitten, desinfiointisuihke kadonnut jonnekin meidän äärettömään ensiapulaatikkoon ja irtoherkkusanko lahjoitettu Pontelle kun oma nirso poni ei niitä syönyt :D

Aiotteko mennä Helsinki Horse Fairille?
Oletteko olleet aiempina vuosina?
 

Kommentit