Viikkokatsaus - epätavallisen hyvä viikko

(c) Suvi Nieminen | suvin.net
Viime viikko oli epätavallisen hyvä. Tuntui että planeetat oli ihan eri asennossa kuin aiemmin, kun päivästä toiseen asiat vaan rullasi eteenpäin eikä jääneet jumittamaan ja aiheuttamaan stressiä niin kuin yleensä. Hetkelliseksihän tämä tunne todennäköisesti jää, mutta nautitaan kun vielä voidaan! Ajattelin koota tänne ehkä ensimmäistä kertaa koskaan (tai ainakin pitkään aikaan) viikkokatsausta, jossa käyn läpi joka päivän tapahtumia. Mukaan eksyy nyt muutakin kuin heppajuttuja, mutta aika paljon Myffin kuulumisiakin mahtuu mukaan!


MAANANTAI

Maanantai alkoi ihan hirveän ahdistuksen merkeissä. Ohjelmassa oli äidinkielen tekstitaitokoe, joka oli samalla ensimmäinen yo-koe tälle keväälle. Kokeeseen mennessä mua ahdisti ihan älyttömästi, sillä mulla on takkuillut kirjoittaminen koko talven ja olen kirjoittanut opettajankin mielestä normaalia tasoani huonompia vastauksia. Vasta kirjoituksia edeltävänä viikonloppuna lähettämäni ylimääräinen harjoitusvastaus ylsi pisteissä sinne mun normaaliin tasoon, joten hieman jännitti että onnistunko toistamaan tuon taikatempun maanantain ylioppilaskokeessa!

Kokeessa olin valmis epäilyttävän nopeasti. Prelissä käytin lähes koko 6 tuntia ja silti tuli kiire, ja ellei mun olisi ollut pakko poistua ennen kolmea olisin varmasti jäänyt kirjoittamaan noita vastauksia ihan loppuun asti. Maanantain kokeessa sain kuitenkin ensimmäisen 2,5 tunnin aikana kaksi vastausta valmiiksi, ja viimeisen tekemiselle jäi siis aikaa 3,5 tuntia. Olin hieman epäileväinen tehtävänantojen ymmärtämisen suhteen, sillä en uskonut pystyväni kirjoittamaan kunnollisia, tehtävänantoon vastaavia vastauksia niin nopeasti kun se ei aiemminkaan ole onnistunut. En kuitenkaan keksinyt niistä mitään muutettavaa, joten laitoin vastaukset riskillä menemään ja jäin jännittämään.

Iltapäivällä sorruin kurkistamaan YTL:n sivuilta hyvän vastauksen piirteitä, vaikka olin ihan varma ettei siitä seuraa kuin masennusta ja itkupotkuraivarit. Yllätyksekseni koin vastanneeni jokaiseen tekemääni tehtävään siten kuten hyvän vastauksen piirteet halusivat, ja fiilikset olikin sitten ihan hyvät. Uskon kirjoittaneeni kolme ihan hyvät pisteet ansaitsevaa vastausta, jotka ovat ainakin minun mielestäni vähintään sitä mun tasoa, pari ehkä jopa hieman parempia. Perjantaihin mennessä koulun ilmoitustaululle pitäisi ilmestyä alustavat pisteet, joten sitten näkee että mitä opettajat on tykänneet..

Kirjoitusten jälkeen painelin kaupungille ostamaan tavaraa keskiviikon teemakuvauksia varten. Suunniteltiin hieman nopealla aikataululla luottokuvaaja Suvin kanssa kuvaukset, joissa päästiin hyödyntämään mun penkkariasua. Enempää en (vielä) kuvauksista kerro, mutta kunhan saan itselleni hieman kuvia, tulen tekemään ehkä parikin postausta esitellen lopputulosta ja ehkä hieman sitäkin, miten sain ponin stailattua ;) (sen verran voin paljastaa, että kävin Hankkijalla hakemassa ponille vaaleanpunaiset pintelit..)

(c) Suvi Nieminen | suvin.net

TIISTAI

Tiistaina kävin vielä haalimassa kasaan viimeisiä tarvikkeita penkkareita ja kuvauksia varten, jonka jälkeen suuntasin tallille irtojuoksuttamaan Myffin. Lukuloman ansiosta pääsin tallille jo päivällä, joten M pääsi kentälle juoksemaan ja siitähän se nautti! M ei ole ehkä koskaan riehunut yhtä paljon kuin tuolla kertaa, johtuen ehkä siitä, että mun yo-kokeeseen valmistautumisen takia sillä oli alla pari vapaata. Instagramiin lisäsinkin jo tuolloin tiistaina videota ponin toilailuista, ja ne näette tästä alta jos laitteenne vaan suostuu tällaista ig-upotusta avaamaan. Muussa tapauksessa videot löytyy meidän ig-tililtä @pronssijouhi

 KESKIVIIKKO

Keskiviikkona herätys soi kello 7 ja tallille suuntasin jo kahdeksalta. Käännyttyäni kerran takaisin unohdettuani pari kuvausprojektin kannalta kriittistä asiaa (onneksi on auto) olin tallilla hieman puoli yhdeksän jälkeen, vaikka yleensä tallimatka vie autolla sen viisi minuuttia.. :D Tallilla aloin heti puunaamaan ponia kuvauskuntoon, ja kaksi tuntia sain siinä ähkiä ja puhkia ponin stailauksen kanssa ennen kuin olin kutakuinkin tyytyväinen lopputulokseen. Suvin saavuttua käytiin ottamassa vähän kaikenlaisia kuvia, kun aina tuli uusia ideoita paikan ja kuvien luoman tarinan suhteen. Yhtään en tiedä kuinka kauan loppujen lopuksi kuvattiin, mutta Myffi oli kyllä taas niin raivostuttavalla päällä ettei ollut tosikaan. Ajattelin sen riehuvan suurimman osan energiastaan pois kentällä, kun päästettiin se aluksi siihen irti. M ei tosiaan ollut ehtinyt vielä tarhaan sinä aamuna (koska pyysin jättämään sen sisälle ajan säästämiseksi) joten se oli hieman levoton ja malttamaton. Narun päähän jouduttuaan M aloitti kauhean riehumisen, ja se viskoi päätä ja töni kaikkea eteen sattuvaa ihan kiusaa tehdäkseen. Ulkona kuvatessa se ei halunnut seistä paikallaan sitten ollenkaan, paitsi tietysti sitten kun otettiin ihan viimeisiä kuvia ennen lopettamista. Silloin M seisoi paikoillaan kuin tatti, ja tuijotti vaan kaukaisuuteen kaihoisa ilme silmissään. Aamutarhaus tuntuu olevan Myffille samanlainen välttämättömyys kuin aamukahvi joillekin ihmisille - ilman sitä se ei vaan voi käyttäytyä! Tämä on todettu jo viime talvena, kun käytiin viikonloppuisin aamuvalmennuksissa. M oli aina ihan järkyttävä sählä, etenkin ratsastuksen jälkeen kun se tiesi pääsevänsä ulos eikä malttanut odottaa, että sille laitettiin loimet ja suojat päälle. Mihinkään tuo käytös ei ole muuttunut, mutta onneksi M ei ole sähläyksestä huolimatta mitenkään vaikea käsitellä - rasittava vain.
TORSTAI

Torstaina mulla oli penkkarit. Luvassa oli siis jälleen aikainen herätys vain vajaan neljän tunnin yöunien jälkeen, sillä jumituin edellisiltana katsomaan Ruudusta kaksi jaksoa Residentiä. Aamulla tuli siis noustua ihan zombina ja sen seurauksena laittautumisen kanssa oli hieman kiire, mutta ehdin kuitenkin koululle ihan hyvissä ajoin. Potkijaisten jälkeen käytiin kavereiden kanssa vanhalla yläkoululla moikkaamassa vanhoja opettajia ja jakelemassa karkkia, jonka jälkeen käveltiin penkkaripuvuissa kauppaan ja sieltä koululle. Kyllä muuten huomasi ihmisten tuijotukset, kun käveli kaupungilla yksisarvispuvussa! Muutama ihminen tuli jopa juttelemaan ja kyselemään penkkareista, ja yksi jopa epäili meidän pudonneen rekasta kun oltiin liikkeellä jalkaisin. 

Penkkariajelu meni ohi tosi nopeasti, ja niin se mun 5 kiloa karkkiakin katosi ihan yhtäkkiä vaikka ensin ajattelin etten saa ikinä kaikkea heitettyä. Meidän rekassa oli mun mielestä ihan älyttömän hyvät julisteet, vaikken ollut niitä nähnytkään ennen kuin mentiin kyytiin. Myös penkkariasuihin oli panostettu ihan huolella, ja meidän koulusta löytyi muun muassa joulukuuseksi, erilaisiksi Game Of Thrones -hahmoiksi ja Stormtroopereiksi pukeutuneita abeja. Eräs meidän luokkalainen oli tehnyt aivan tajuttoman upean Daenerys -asun, joka kyllä pisti vähän miettimään, että oliskohan itsekin voinut panostaa asuun hieman enemmän. Elokuussa alkaneesta pohdinnasta huolimatta en nimittäin keksinyt yhtään mitään omaperäistä ja uniikkia asuideaa, joten päädyin vaan tilaamaan onesien Amazonilta.. :D1. Kiipesin lumikasan päälle
2. Ensimmäinen meidän julisteista. Tää on kyllä ihan kun mä 
3. Ja tässä toinen: "tulevaisuus on yhtä avoin kuin S-Marketin liukuovet sähkökatkon aikaan" jepjep
4. Tää oli ihan mahtava, bongasin iltasanomista :D 

Penkkareiden jälkeen suuntasin Matkatoimistoon hakemaan pari satulaa, jotka tilasin edeltävällä viikolla satula.comilta. Sieltä mentiin vielä mummin kanssa Hankkijalle, josta mukaan tarttui shampanjanvärinen B-Vertigon kouluhuopa. Perustelinkin jo hankintaa äidille sillä, että meille on muodostunut jo perinteeksi se että aina kun B-Vertigon huovat on Hankkijalla alennuksessa, sieltä on pakko hakea yksi mukaan!

Kävin vielä lähes samoin tein tallilla kokeilemassa ensimmäistä satulaehdokasta. Tilaamani satulat olivat siis Albionin Platinum Ultima sekä K2 Legend, ja Ultima pääsi ensimmäisenä kokeiluun. Rakastuin tuohon satulaan lähes välittömästi - se tuki ihan älyttömän hyvin, oli todella miellyttävä istua ja näyttikin ihan tajuttoman hyvältä! Ponillekin se tuntui istuvan melko hyvin, lukuunottamatta pientä ahtautta etuosassa. Tarkemman tutkimisen tuloksena totesin kuitenkin satulan olevan vaihtokaarellinen, joten todennäköisesti kaarenvaihdolla ja toppauksella tuosta voitaisiin saada meille uusi penkki.. 

PERJANTAI

Perjantaina nukuin univelkoja pois, ja tein hieman nettilukiota saadakseni viimeisen kurssin mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Tallille en mennyt kuin vasta neljän jälkeen, sillä mulla oli iltatallivuoro ja päätin yhdistää ratsastuksen siihen. Hepat piti ottaa sisälle jo normaalia aikaisemmin, sillä raviradalla järjestettiin ilotulitus puoli seitsemältä. Mulla oli kuitenkin hepat sisällä jo tuntia aiemmin, joten ehdin hyvin hoitaa Myffin ja laittaa sille botin selkään reiluksi puoleksi tunniksi ennen maneesiin lähtöä. Ilotulituksen ajan seisoskelin käytävällä kahden ulkokarsinoissa asuvan shetlanninponin kanssa, jonka jälkeen menin maneesiin testaamaan K2 Legendiä. Alusta asti tuo satula tuntui paljon huonommalta kuin Legend, vaikka se jättikin lavoille enemmän liikkumatilaa. Säkätila tuossa oli kuitenkin pienempi kuin Ultimassa, eikä se tarjonnut mulle samanlaista tukea pienempien tukien takia. Tuo on juuri sellainen satula joka ensisilmäykseltä voisi olla meille hyvä, mutta alkaisi ajan myötä aiheuttamaan ongelmia niin hevoselle kuin minun istunnallenikin (vaikka se nyt on ihan kuralla muutenkin). 
voi jumaliste noita käsiä, ihan oikeesti :D (c) Suvi Nieminen | suvin.net
LAUANTAI

Lauantaina en tehnyt juuri mitään. Kävin tallilla kokeilemassa uudemman kerran Platinum Ultimaa, ja totesin sen olen ihan yhtä ihana kuin edelliselläkin kerralla. M ei näyttänyt vieläkään protestoivan satulaa mitenkään, eikä esimerkiksi aiemmin kokeilemiemme Mustangin ja Sydneyn kohdalla esiintyvää pään viskelyä ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt missään vaiheessa, mitään tehtävää suorittaessa. 
SUNNUNTAI

Sunnuntai alkoi taas aikaisin, sillä olin varannut meille pitkästä aikaa kouluvalmennuksen! Vanha tuttu valmentaja tuli taas tsekkailemaan meidän menoa ja samalla satulan istuvuutta, ja Myffihän tietysti taas riemastui aamuvalmennuksesta :D Kymmeneltä olin jo maneesissa alkukävelyillä, ja päästiinpähän taas treenaamisen makuun kun valmentajan saavuttua laitettiin taas lähes koko istunta uusiksi. Huomasin itse keventäessä hirveän etunojan, joka johtuu ihan vaan noista pidemmistä jalustimista. Mun käsillä on taas oma elämä ja ulkokäsi etenkin on lähtenyt huitelemaan ihan minne sattuu, ja tästä tuli tietysti huomauttamista. Ehkä ainoa asia joka on parantunut itsenäisen treenin myötä on mun katse, joka ei ole enää koko aikaa hevosen niskassa - jännä juttu, etenkin kun huomasin tämän ihan itse täysin sattumalta! 
M oli valmennuksessa oma aamukärttyinen itsensä, ja jäi vähän lahnaksi takaosasta. Se sluibaili minkä kerkesi eikä mennyt läheskään niin kivasti mitä yleensä, mutta niinhän se aina menee että kun on valmentaja katsomassa tai kuvaaja kentänreunalla, ei meno enää näytäkään kivalta. Vähän ärsytti, kun halusin Katjan huomaavan miten paljon paremmin M nykyään myötää oikeassakin kierroksessa, mutta nyt se vaan jäpitti vastaan minkä kerkesi ja karkasi aina avuilta kun ulkoa kuului jokin kolahdus tai toisen hevosen hirnuntaa.

Me jatketaan nyt valmentautumista kerran viikossa, ja seuraavat treenit on sovittu ensi lauantaille. Toki treeneihin mennään vain, jos satula-asiat saadaan setvittyä. Ajattelin soittaa satulansovittajaa taas käymään ja tsekkaamaan penkin istuvuutta, ja jos hän uskoo levennyksen ja toppausten tsekkauksen tekevän tuosta Platinum Ultimasta meille sopivan, ostetaan se penkki ja toteutetaan nuo toimenpiteet. Jos näin ei kuitenkaan käy, lähden ihan tosissani suunnittelemaan reissua HippoSportille, sillä en jaksa enää juosta postittelemassa ja noutamassa satuloita Postista/Matkahuollosta maksaen samalla itseni kipeäksi postikuluista.. 

Miten teidän viikko on mennyt? 
:)

Kommentit

 1. Ihana tää sun penkkariasu! Mullakin olisi ensi vuodelle edessä asun valinta ja täytyy myöntää, ettei mun päässä liiku minkäänlaisia ideoita :D Ehkä mäkin vain tilaan netistä jotain..

  Kivan oloinen viikko sulla kyllä! Tätä oli kiva lukea :) Mullakin oli oikein onnistunut viikko, jonka kohokohta oli ehdottomasti perjantain wanhat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkkariasun keksiminen on tosi vaikeaa, etenkin jos haluaa jotain omaperäistä!
   Mä en tanssinut vanhoja, mutta uskon että tanssit oli kyllä upea kokemus! :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja juoksutusvideot! <3

  @shellaista

  VastaaPoista
 3. Älyttömän kivasti kirjoitettu viikkokatsaus! Kivasti myös oot kuvat ja videot tänne sijoitellut, oli mukavaa luettavaa❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! :)